Oranje nieuws – 22 & 23 september 2012 | De Oranjes

zondag 23 september 2012

Oranje nieuws – 22 & 23 september 2012

Prins van Oranje en Prinses Máxima bezoeken Burendag in Uden

Zaterdag werd voor de 7e keer Burendag georganiseerd. Als beschermpaar van het Oranje Fonds brengen de prins en prinses altijd een verrassingsbezoek aan een of ander buurtfeest ergens in het land. Dit jaar was dat speeltuin De Wiebert in Uden.

Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/      
Bij hun eigen buren konden de Prins van Oranje en Prinses Máxima niet terecht. In een woning aan de Raaphorstlaan – grenzend aan landgoed de Horsten – werd eerder deze week een hennepkwekerij ontdekt. Er werden maar liefst tien personen aangehouden tijdens de ontmanteling.

In het Brabantse Uden vond een groot feest plaats in speeltuin ‘De Wiebert’. De prins en prinses wandelden over het grote speelterrein waar van alles te doen was. Majorettes en een Blaasorkest gaven optredens, kinderen konden een spelletje doen en natuurlijk werd er door de buurtbewoners koffie gedronken van Douwe Egberts – die samen met het Oranje Fonds sinds 2006 Burendag organiseert.

Tussen de speeltoestellen zaten veel kinderen hun oude speelgoed te verkopen. “Ik heb geen geld” zei Prinses Máxima toen ze een bakje popcorn aangeboden kreeg. Gelukkig mocht de prinses het bakje gratis meenemen. Samen met haar man smulde ze van het popcorn, tot ze uitgenodigd werden om mee te spelen. Er werd gesjoeld en geknutseld, en heel veel gekletst met mensen. Tot slot traden er dansende piraatjes op.


Foto's: © Bart Homburg/Oranje Fonds


Koningin Beatrix opent vernieuwd Stedelijk Museum

Koningin Beatrix heeft zaterdagmiddag het vernieuwde Stedelijk Museum in Amsterdam heropend.

De Koningin onthulde een vaandel dat ontworpen is door de kunstenaar Rory Pilgrim. Het Nationaal Jeugdkoor zong een a capella-koorwerk dat de kunstenaar componeerde. Het Stedelijk was bijna 9 jaar dicht voor een vernieuwing. Architect Mels Crouwel nam het gebouw flink onder handen en ontwierp een moderne spierwitte vleugel, die in de volksmond 'de badkuip' is gaan heten.

Prinses Margriet opent culuurcomplex de Nieuwe Kolk

Prinses Margriet opende gisteren het cultuurcomplex de Nieuwe Kolk.

De Nieuwe Kolk biedt huisvesting aan onder andere een concert- en theaterzaal, een kleine zaal, een bioscoop, Bibliotheek Assen, het Centrum voor Beeldende Kunst en Biblionet Drenthe. Ook zijn er 65 sociale huurappartementen in het gebouw.

Prins van Oranje bij WK Wielrennen

De Prins van Oranje was vandaag in Berg en Terblijt om de wegwedstrijd bij voor ‘Heren elite’ van het Wereldkampioenschap Wielrennen bij te wonen.

De eerste 100 kilometer van de wegwedstrijd voor Heren elite liep door een aantal Limburgse gemeenten, waarna het peloton 10 ronden van 16,5 kilometer aflegde op een vast circuit. De Prins heeft een deel van de wedstrijd meegemaakt vanuit een volgauto van de organisatie. Vervolgens was hij aanwezig bij de finish en de prijsuitreiking.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk zo'n "onverwacht" bezoek!
    De foto's zijn ook erg leuk om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig dat je erbij gepakt hebt dat ze bij de eigen buren niet terecht konden. Leuke foto's van een leuke activiteit!

    BeantwoordenVerwijderen