Oranje nieuws - 29 & 30 augustus 2012 | De Oranjes

donderdag 30 augustus 2012

Oranje nieuws - 29 & 30 augustus 2012

Prinses Máxima schrijft voorwoord speciale Donald Duck
“Het A-diploma is het startpunt voor heel veel veilig zwemplezier”

Vanaf 3 september krijgt ieder kind bij zijn/haar A-diploma een speciale Donald Duck zwem-special. Het voorwoord is geschreven door Prinses Máxima:
Opera ‘Mr. Finney’ 27 april 2013 in première

Al eerder dit jaar werd bekend dat er van het boek van Prinses Laurentien – Mr. Finney en de wereld op zijn kop – een opera komt. Volgend jaar gaat de opera in première.

Laurentien met de Mr. Finney knuffel
In de Koninklijke Schouwburg van Den Haag gaat Mr. Finney op 27 april 2013 in première. De trotse schrijfster Prinses Laurentien zal hierbij zeker niet ontbreken. Misschien komen er zelfs meerdere familieleden mee, zodat de Prins van Oranje meteen een leuk verjaardagsfeest heeft. Na de première gaat Mr. Finney op reis langs verschillende theaters in het land.

Toen sopraan Marijje van Stralen het boek 'Mr Finney en de wereld op zijn kop' aan haar kinderen voorlas, hoorde zij naar eigen zeggen in haar hoofd al dat het een opera was.. Mr Finney is volgens de initiatiefnemers zowel een belevenis voor de doorgewinterde operabezoeker als een eyeopener voor publiek zonder veel theaterervaring.

Kaarten zijn hier alvast te bestellen.


 Prins van Oranje bij huldiging André Kuipers

“Amalia was diep onder de indruk: van de slaapkamers in alle richtingen zonder onder- of bovenkant tot het drinken van een bubbel gewichtloos water.”

Vandaag werd astronaut André Kuipers officieel gehuldigd op de Boulevard van Noordwijk. De Prins van Oranje was er ook bij.


Foto: RVD
Met een spectaculaire aankomst – per boot en helikopter, omringd door straaljagers - arriveerde André Kuipers. Vele mensen stonden heb op te wachten waaronder de prins en de minister-president. Op de boulevard stond een fototentoonstelling opgesteld met hoogtepunten uit de missie. Verder werden leerlingen van scholen uit de omgeving betrokken bij de ontvangst, ze kregen een handtekening en twee van hen mochten een krans bij hem omhangen en bloemen overhandigen.

Bovendien hield Willem-Alexander een toespraak. Hij sprak ook over Amalia. Samen met haar kreeg hij via webcam een rondleiding door het ISS en kon hij praten met André Kuipers. “Zelf heb ik het voorrecht gehad om halverwege Uw missie, samen met mijn dochter Amalia, uitvoerig met U over videolink te kunnen spreken. Zwevend in Uw blauwe overall gaf U ons een rondleiding door het ISS. Amalia was diep onder de indruk: van de slaapkamers in alle richtingen zonder onder- of bovenkant tot het drinken van een bubbel gewichtloos water. Zoiets moois en spannends had ze in haar leven nog nooit gezien! Zelf zal ik nooit dat beeld vergeten toen U de webcam aan Uw hoofd verstelde zodat we met U naar buiten konden kijken, waar op die prachtige planeet het kleine Nederland net onder U langs draaide. “


Overig kort nieuws:


- Prins Constantijn wordt per 1 september beschermheer van de stichting ‘Nederlandse Vioolconcoursen.' -

- Gisteren heeft Koningin Beatrix een afscheidslunch aangeboden aan de ambassadeur van de Groothertog van Luxemburg – Z.E. Jean – Marc Hoscheit

13 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat Maxima dit heeft geschreven! Een hele aanmoediging voor kinderen en hun ouders!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat prinses Maxima dat gedaan heeft!
  Leuke foto ook van prinses Laurentien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn twee ontzettend leuke nieuwsberichten. Wat leuk dat je zo'n speciale Donald Duck krijgt bij je diploma en dan ook nog zo'n bijzonder voorwoord erin. Ben benieuwd of de opera van mr. Finney een succes wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg leuk dat prinses Maxima dat heeft gedaan! Leuke foto van Prinses Laurentien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk dat Máxima het voorwoord heeft geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb gemerkt dat www.myroyal-myroyals.com van het web is verdwenen. Weet iemand de nieuwe plek? Het kan toch niet zijn dat zo'n website zomaar is opgeheven? Wie het weet mag het zeggen.
  Complimenten overigens voor dit weblog, ik kom er altijd met veel plezier!
  groet, Marjanneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komt waarschijnlijk omdat die website vol stond met illegale foto's..

   Verwijderen
 7. Hoi Marjanneke,

  Er is een nieuwe weblognaam: sineminroyal.blogspot.com
  Volgens mij dezelfde site maar in het turks.
  Anders "sinem in royal" even googelen

  Groeten Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. op de site staat een link,en dan kom je er ook. Maar is niet zo bijgewerkt en alles is in het turks. Waren het dan eigen foto's? kan toch niet? Wel jammer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik snap dat jullie het jammer vinden dat die website niet meer online is, maar vind het niet zo fijn om daar op mijn website reacties over te krijgen die daar dus over gaan en niet over de log zelf..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Vivian daar heb je groot gelijk in. Het verbaasde mij al dat Myroyals zolang kon doorgaan met illegaal foto's te plaatsen. Zonder vermelding van bron laat staan dat ze toestemming hadden van de fotografen. Ter informatie: Boetes hiervoor kunnen hoog op lopen. Vivian maakt veel werk van haar site, veel informatie door er verhalen bij te zetten. En zal nooit illegaal een foto plaatsen.

   Verwijderen
 10. dag Vivian, via jouw weblog hoopte ik het bewuste weblog weer terugvinden, omdat er veel royal fans te vinden zijn die misschien ook andere weblogs lezen. Ik maakte je trouwens mijn complimenten over jouw weblog, je doet het héél erg goed en lees het altijd met veel plezier. dat zou ik niet graag willen missen hoor!
  vriendelijke groet, Marjanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk, zo'n persoonlijk woordje van Willem-Alexander in zijn toespraak!

  BeantwoordenVerwijderen