Prins Friso wordt naar Londen overgebracht | De Oranjes

donderdag 1 maart 2012

Prins Friso wordt naar Londen overgebracht

Hoewel er veel speculaties zijn, lijkt die van de Oostenrijkse website ‘OE24’ het meest voor de hand liggend. Prins Friso zou volgens een woordvoerder van het ziekenhuis in Innsbruck vandaag naar een kliniek in Londen worden overgebracht.

Londen is de plek waar de prins sinds zijn huwelijk met Prinses Mabel woont. Het is natuurlijk fijn dat Mabel, Luana en Zaria bij hem in de buurt zijn, niet ver hoeven te reizen om Friso op te zoeken en tegelijk gewoon in hun eigen huis kunnen blijven wonen. De reis van Oostenrijk naar Groot-Brittanië kan volgens een neuroloog van het Landeskrankenhaus in Innsbruck met comapatiënten die kunstmatig beademd worden zonder problemen plaatsvinden.


De andere leden van de Koninklijke familie vertrekken ook dit weekend uit Oostenrijk. De kinderen moeten weer naar school, en de activiteiten gaan vooralsnog gewoon door. Alleen een geplande uitblinkerslunch met Willem-Alexander en Máxima is uitgesteld.

18.20 uur: Bevestiging van de RVD:

"Namens de Koninklijke Familie deelt de Rijksvoorlichtingsdienst mee: Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso is vandaag aangekomen in Londen, zijn woonplaats sinds vele jaren.

Op basis van adviezen van deskundigen is gekozen voor het Wellington ziekenhuis waar Prins Friso in zijn huidige toestand optimaal kan worden verzorgd. Londen biedt ook voor de kinderen van de Prins het meeste vooruitzicht op continuïteit en stabiliteit.

Hiermee breekt een lange en intensieve periode voor de Koninklijke Familie en met name het gezin van Prins Friso aan, waarin zal worden geprobeerd het revalidatieproces te beginnen. Het gezin van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso heeft alle ruimte nodig om te leren omgaan met de gezondheidssituatie van Prins Friso en het leven daar op in te richten. Daarom verzoekt de Familie de media om de hiervoor benodigde privacy van het gezin te blijven respecteren. De Koninklijke Familie stelt de in de afgelopen periode betoonde terughoudendheid door de media zeer op prijs.

Prinses Mabel herhaalt graag de dankbaarheid voor alle steunbetuigingen en blijken van medeleven. "Het warme medeleven in de afgelopen periode heeft mij steun en kracht gegeven. Mijn dank hiervoor is groot".

Hare Majesteit de Koningin, Prinses Mabel en haar kinderen zijn inmiddels uit Lech naar Londen vertrokken. "

© Vivian Kramer - royalfanvivian

2 opmerkingen:

  1. Wat een snel bericht al weer van je. Ik las het net op internet. Fijn inderdaad dat Mabel en de kinderen gewoon in hun eigen huis en omgeving kunnen blijven nu, en ook nog dicht bij Friso. De toestand blijft natuurlijk heel erg. Hopelijk gaat de vlucht goed en hebben ze een goede kliniek voor Friso.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat dit de beste oplossing is. Ik ben erg blij dat prinses Mabel wel kracht heeft kunnen putten uit alle medeleven. Ze is een sterke vrouw, net als de koningin, maar het is logisch als ze het allemaal niet zouden 'trekken'. Het is afschuwelijk gewoon.

    BeantwoordenVerwijderen