Staatsbezoek aan Luxemburg – III | De Oranjes

donderdag 22 maart 2012

Staatsbezoek aan Luxemburg – III

"De vlag van Europa staat tussen bíjna rood-wit-blauw en écht rood-wit-blauw"

Op de laatste dag van het staatsbezoek – tevens de 56e verjaardag van Groothertogin Maria Teresa – bezocht Koningin Beatrix met Groothertog Henri de universiteit van Luxemburg. Hier ontmoette ze – je kunt er niet omheen – studenten en woonde ze een bijeenkomst bij met onder andere de president van de Europese Investeringsbank, de president van het Europese Hof en de heer Brok (Europarlementariër)


Rond de middag vond er – traditioneel – een ontvangst met de Nederlandse gemeenschap plaats. Er wonen zoveel Nederlanders in Luxemburg, dat het niet te realiseren was om ze állemaal te ontmoeten en ze een handje te schudden. Daarom waren er een heleboel geselecteerd, en zijn bij een volgend staatsbezoek – van vermoedelijk Koning Willem IV – de overige Nederlanders aan de beurt. Koningin Beatrix sprak tot slot de Nederlanders kort toe. “Het is ongelofelijk fijn om te zien hoe Nederlanders hier meewerken, en ook hun schouders onder het vernieuwde Luxemburg zetten. Dat de vlag van Europa tussen bíjna rood-wit-blauw en écht rood, wit en blauw (lachend) als grote verbinding staat. “

Het bezoek werd afgesloten met een afscheidsceremonieel bij het Groothertogelijk Paleis. Vervolgens reisden Henri en Maria Teresa mee naar het vliegveld waar ze als echte vrienden, kussend en knuffelend afscheid namen van hun goede vriendin Beatrix.

Foto's: Monarchie.lu

© Vivian Kramer - royalfanvivian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten