Kroonprins Willem-Alexander bij 70e herdenking Slag in de Javazee | De Oranjes

maandag 27 februari 2012

Kroonprins Willem-Alexander bij 70e herdenking Slag in de Javazee

…Prins vervangt zijn moeder

Diep respect voor Kroonprins Willem-Alexander, die vandaag naar Nederland kwam om zijn moeder te vervangen. Hij woonde in de Kloosterkerk in Den Haag de herdenking van de Slag in de Javazee bij.

Met de slag in de Javazee probeerde op 27 en 28 februari 1942 het Nederlands eskader onder commando van schout-bij-nacht Karel Doorman, samen met Australische, Engelse en Amerikaanse schepen een Japanse invasie op Java tegen te houden. Het was de laatste slag in de strijd ter zee die van december tot maart werd gevoerd ter verdediging tegen de Japanse aanval op Nederlands-Indië. Bij deze strijd verloren ruim 1600 Nederlandse marinemensen het leven.

Tijdens de herdenking werd stilgestaan bij de gebeurtenissen die 70 jaar geleden plaatsvonden. Hoewel de prins zijn rol goed vervulde, kunnen zijn gedachten haast niet anders dan bij zijn broer geweest zijn. Voorzitter van het Karel Doorman Fonds hield een welkomstwoord, waarin hij ook even zijn medeleven uitsprak, en de prins en zijn familie kracht en troost toewenst. Na de herdenking bekeek Willem-Alexander nog enkele miniatuur schepen.Foto's: © Gera Nieland, http://haagsallerlei.nl/

© Vivian Kramer - royalfanvivian

1 opmerking:

  1. Inderdaad respect voor de prins. Hij zal een goede koning worden, onder alle omstandigheden houdt hij zijn hoofd koel.

    BeantwoordenVerwijderen