Oranje nieuws – 27 maart 2012 | De Oranjes

dinsdag 27 maart 2012

Oranje nieuws – 27 maart 2012

Prinses Margriet en Prins Maurits krijgen boek Johan Maurits van Nassau


Samen met haar oudste zoon was Prinses Margriet vanmiddag in de residentie van de ambassadeur van Brazilië in Wassenaar om daar het eerste exemplaar van het boek ‘De tijd van goede vrede, Johan Maurits van Nassau in Nederlands Brazilië’ in ontvangst te nemen. 

Het boek, geschreven in 1647 door de Zuid-Nederlands predikant, schrijver en dichter, Casparus Barlaeus, beschrijft de periode van Johan Maurits van Nassau-Siegen als gouverneur van de Nederlandse kolonie in Brazilië (1636-1644). Het boek vertelt hoe Johan Maurits orde op zaken stelde en de handel tot bloei bracht. Ook wordt ingegaan op enkele grote bouwprojecten die op zijn initiatief werden gerealiseerd. Naamgenoot Prins Maurits mocht ook een boek meenemen. Hij wachtte niet meer tot zijn moeder vertrok, en stapte in zijn nieuwe elektrische auto (t.w.v. 98.000 euro!) Zo’n luxe voertuig heeft Johan Maurits (1604-1679) nooit gehad..

Koningin Beatrix bij viering 25 jaar Comité 4 en 5 mei

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei viert haar 25-jarig bestaan, en daar was de Koningin bij. 

 In de Nieuwe Kerk in Amsterdam werd vanavond feest gevierd. Dansacademie Lucia Marthas verzorgde een optreden van lied en dans. Ook kreeg de Koningin een jubileumboek van het Comité. In het boek 'Breekbare dagen' wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van 4 en 5 mei in de afgelopen ruim 65 jaar. Vanuit actuele vragen wordt teruggekeken op het verleden.

- Koningin Beatrix heeft vanmiddag op Paleis Huis ten Bosch de ambassadeur van Polen ( Z.E. Janusz Józef Stanczyk) op afscheidsaudiëntie ontvangen.


© Vivian Kramer - royalfanvivian

3 opmerkingen:

  1. De koningin is wel actief zeg de laatste weken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De koningin zien we heel vaak en prinses Margriet ook steeds meer. Leuk dat we prins Maurits ook weer eens zagen, hij had een mooie auto bij zich.

    BeantwoordenVerwijderen