Koninklijke familie actief op NL DOET – 2012 | De Oranjes

zaterdag 17 maart 2012

Koninklijke familie actief op NL DOET – 2012

Gisteren en vandaag vonden weer de jaarlijkse NL Doet dagen plaats. Het Oranjefonds – met als beschermpaar Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima probeert op die manier mensen te leren kennismaken met vrijwilligerswerk en zo de aandacht er op te vestigen. De afgelopen dagen waren er in Nederland zo’n 7000 klussen te doen. Natuurlijk ontbrak ook de Koninklijke familie niet.

Koningin Beatrix, Prinses Margriet, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Floris en Prinses Aimée bevonden zich vrijdagochtend in het Brabantse Molenschot waar ze diverse werkzaamheden voor Stichting Assistentiehond verrichtten. Koningin Beatrix nam de verzorging van de honden op haar. De honden lieten alles doen (kammen, wassen) terwijl de Koningin hen complimentjes gaf. Margriet, Annette en Aimée trainden buiten een aantal honden met behulp van een parcours. Prinses Margriet nam hond Nikki onder haar hoede, die er een echt spelletje van maakte en verstoppertje in een tunnel speelde. De prinsen bekommerden zich over de hekjes en bankjes van de stichting die nodig gerenoveerd moesten worden. Bernhard hielp mee om nieuwe hekken rondom het terrein te zetten, en Floris timmerde nieuwe bankjes, waarbij hij af en toe op z’n duim in plaats van op de spijkers sloeg.. Na 1,5 uur waren de honden weer helemaal fris , en de hekken weer stevig genoeg om ze niet te laten ontsnappen.


Omdat Kroonprins Willem-Alexander ’s ochtends nog de Nationale Carriérebeurs opende, had hij een NL Doet klus uitgezocht wat wat later op de middag kon, en niet al te ver reizen was. In Leidschendam hielp hij samen met Máxima en andere vrijwilligers bij de Scouting Satako Kitahara om de hal een frisse kleur te geven, deuren te schilderen en kunstwerken te maken.
En vandaag kwam tot slot Prins Constantijn in actie. In museum De Heksenwaag in Oudewater hielp hij mee met een grote voorjaarsschoonmaak.
Foto's: Oranjefonds

© Vivian Kramer - royalfanvivian

3 opmerkingen:

  1. Super leuk dat dit jaar ook weer verschillende royals actief waren, natuurlijk super om prins Bernhard en prinses Annette, prins Floris en prinses Aimee weer te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat leuk, de koningin met die hond!

    BeantwoordenVerwijderen