RFV foto's: Koningin Beatrix onthult reliëfs Willem van Oranje | De Oranjes

vrijdag 30 maart 2012

RFV foto's: Koningin Beatrix onthult reliëfs Willem van Oranje

Koningin Beatrix heeft vanmiddag in Middelburg een monument onthuld over Willem van Oranje. Het monument bestaat uit twee reliëfs die aan de muur van het Prinsenlogement van de Abdij zijn bevestigd. 

Willem van Oranje heeft samen met zijn vrouw Charlotte de Bourbon en hun dochters een periode in Middelburg gewoond. Twee beeldhouwers ontwierpen daarom een reliëf met Willem van Oranje en een met Charlotte de Bourbon en hun dochters. De reliëfs zijn een geschenk van de Prins Willem de Eerste-herinneringsstichting. Ook bezocht de Koningin in het Zeeuws museum een tentoonstelling over Willem van Oranje.

RoyalfanVivian was erbij en maakte een fotoverslag. 

De Koningin kwam aan bij de Koorkerk: 
Na ruim een half uur arriveerde de Koningin op het Abdijplein waar ze in het Prinsenlogement de twee reliëfs onthulde. De onthulling was door het glas te zien:
Na de onthulling boden kinderen van een basisschool uit Burgh-Haamstede haar een gedichtenbundel aan. Daarna liep Koningin Beatrix naar het Zeeuws Museum om de tentoonstelling over Willem van Oranje te bezoeken: Sneller dan verwacht kwam ze door een klein poortje weer naar buiten. In het Prinsenlogement dronk de Koningin nog wat met genodigden. Ondertussen werd de auto alvast klaar gezet voor vertrek: Toen ze in de auto zat draaide ze nog even het raampje open om te zwaaien:Foto's: © Vivian Kramer - RoyalfanVivian 

13 opmerkingen:

 1. Hoi Vivian,
  Wat een prachtige foto's, leuk voor je dat de Koningin nu weer eens in jouw buurt was en je deze reportage hebt kunnen maken. Nu maar lekker nagenieten van deze ervaring.
  Groetjes, Elma.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een geweldige mooie en duidelijke foto's heb je kunnen maken. En inderdaad leuk dat de Koningin nu weer eens bij jouw in de buurt was. Geniet maar weer fijn na van deze fantastische ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je de koningin hebt gezien! En je hebt echt mooie foto's kunnen maken! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuke foto's zeg! 'k zal je nog even wat foto's doorsturen van Prinses Margriet in Hoog-Soeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat ontzettend leuk dat je er bij bent geweest. Je hebt een prachtige raportage gemaakt. Het is je gelukt om veel goede foto's te maken, knap hoor. Ik weet uit ervaring dat het van de stress soms niet wil lukken (trillende handen, alles gaat te snel) dus fijn dat het wel gelukt is! De koningin zag er mooi uit en als ze lacht zie je weer prinses glimlach, lijkt ze veel jonger als ze is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Vivian! Wat een prachtige foto's heb je gemaakt, heel mooi!!! En knap want het zijn uitstekende beelden!! En weer mooie herinneringen voor je!! Nogmaals heel veel dank voor deze foto's and mijn hoed af voor je prestaties!!! Lieve groeten van veraf!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor jullie leuke, lieve enthousiaste reacties!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat super leuk! Was een weekendje weg maar was gelijk erg benieuwd naar je foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Viv, wat een geweldige foto's!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fantastische foto's, echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen