Oranje nieuws - 19 maart 2012 | De Oranjes

maandag 19 maart 2012

Oranje nieuws - 19 maart 2012

Prinses Laurentien en Prinses Margriet bij uitreiking ECF Princess Margriet Award

Prinses Margriet en Prinses Laurentien waren vandaag in Brussel aanwezig bij de uitreiking van de ECF Princess Margriet Award.

Net als vorig jaar hield Laurentien – president van de ECF - een inleidende toespraak en nam Margriet de prijsuitreiking op haar. Ook de Belgische Prinses Astrid was aanwezig. De European Cultural Foundation zet zich al ruim 50 jaar in voor culturele samenwerking in Europa. De ECF Princess Margriet Award is in 2007 in het leven geroepen ter gelegenheid van het afscheid van Prinses Margriet als president van de ECF. Met de toekenning van de ECF Princess Margriet Award worden denkers, kunstenaars en activisten geëerd die het Europese publiek met hun werk raken en aan het denken zetten over de rol die cultuur en culturele diversiteit in de samenleving spelen. Prinses Laurentien is in 2007 Prinses Margriet opgevolgd als president van de ECF.

Kroonprins Willem-Alexander houdt toespraak op Waterschapsdag 2012
“U hoeft niet verlegen te zijn....Het is een prachtproject!”

In theater Diligentia in Den Haag hield Kroonprins Willem-Alexander naar eigen zeggen “sinds vele jaren” eindelijk weer eens een toespraak tijdens de Waterschapsdag 2012.

De prins is (graag) aanwezig in zijn rol als voorzitter van de Adviescommissie Water. Tijdens de jaarlijkse Waterschapsdag wisselden 25 Nederlandse waterschappen kennis uit met elkaar en met landelijke partnerorganisaties. Aan bod kwamen onderwerpen als nieuwe veiligheidseisen, verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving, doelmatigheid, innovatie en investeren in nieuwe waterprofessionals door onder meer watereducatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten