VERJAARDAGSWEEKEND MÁXIMA: Concert in Amsterdam | De Oranjes

zaterdag 28 mei 2011

VERJAARDAGSWEEKEND MÁXIMA: Concert in Amsterdam

Máxima tegen Beatrix: “Bedankt dat u mij heeft verwelkomd in uw team met Alexander”


Vanavond is de 40e verjaardag van Prinses Máxima – van 17 mei j.l. – nog eens uitgebreid gevierd met een speciaal concert wat het Koninklijk Concertgebouworkest in het Concertgebouw in Amsterdam voor haar – en een heleboel gasten – speelde.

Onder de gasten bevonden zich vrienden (zoals de ex-vriendin van Willem-Alexander, Emily Bremers), mensen met wie ze de afgelopen 10 jaar heeft gewerkt, haar ouders en broer Martin, de Koninklijke familie én ook leden van buitenlandse Konings – en Vorstenhuizen; zoals de Belgische Prins Filip en Prinses Mathilde, de Deense Prins Frederik en Prinses Mary, Erfgroothertog Guillaume uit Luxemburg, de Noorse Kroonprins Haakon met z’n zus Prinses Märtha-Louise, Prins Kyril, Prinses Rosario en Miriam uit Bulgarije, en de Griekse Prins Pavlos, Prinses Marie-Chantal, Prins Nikolaos en Prinses Tatjana.. en zelfs Aga Khan IV. Ons eigen Koningshuis was uiteraard ruim vertegenwoordigd: Koningin Beatrix, de man van de jarige; de Kroonprins, Prins Friso, Prinses Mabel, Prins Constantijn, Prinses Laurentien, Prinses Irene, Tjalling (Margarita was thuis gebleven bij de kids) Prins Carlos en Prinses Annemarie, Prins Jaime en ‘Prinses’ Paulette (grapje;)) Prinses Carolina, Prinses Margriet, Prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Prins Maurits en Prinses Marilène, Prins Bernhard en Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita, Prins Floris en Prinses Aimée, en Prinses Christina.
Foto's: © Lea Lindner
Overname verbodenHet orkest – waar Máxima notabene beschermvrouw van is – begon de avond met ‘lang zal ze leven’ verder werden er twee pianoconcerten van Frans Liszt gespeeld met als solist Daniel Barenboim. Tot slot zocht Prinses Máxima zelf het podium op en sprak ze een dankwoord, waarin ze onder andere haar schoonmoeder en man bedankt: “Over mijn schoonmoeder.. wat zal ik eens zeggen.. Bedankt dat u mij heeft verwelkomd in uw team met Alexander. En dat we samen een goed team zijn. En niet te vergeten Alexander, ik kan niet de woorden vinden om jou recht te doen. U weet allemaal dat het eigenlijk zijn schuld is. Het is ook jouw feest vanavond, zonder jou zou ik hier niet zijn.” Bij Koningin Beatrix en Kroonprins Willem-Alexander viel vervolgens de ontroering van de gezichten af te lezen. Hoewel het orkest allang gestopt was met spelen, ging het feest in het concertgebouw nog tot in de late uurtjes door. De laatste gasten kwamen écht voor 02.00 uur het gebouw niet uit, dat belooft nog wat voor de rest van dit weekend; thuis..maar ook op een – nog – onbekende locatie zal de 40e verjaardag een vervolg krijgen.

Fotoserie (PPE) - Volledige video van Máxima's toespraakScreenshots

17 opmerkingen:

 1. Ben heel benieuwd naar je logje! Als ie er is zal ik nog 's reageren (;

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige log weer! Mijn complimenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige foto's heeft Lea gemaakt, zo leuk om alle Royals in gala te zien. Ik vind het wel jammer dat de prinsesjes er niet bij waren, omdat ze bij het feest van Alexander en toen wel waren had ik ze eigenlijk verwacht. Volgens mij was het een superconcert!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele leuke foto's!
  Ze zagen er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt schitterende foto's en log Vivian! Maxima zag er stralend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat was dat een leuke avond om te zien! Ze hebben het heel gezellig gehad volgens mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg leuk om zoveel royals bij elkaar te zien in die prachtige jurken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg leuk dat er zoveel royale glamour was in ons land!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een lieve woorden sprak Máxima over Beatrix en Willem-Alexander

  BeantwoordenVerwijderen
 10. prinses Louise7 juni 2011 om 14:32

  Mooie foto's van het feest! Wat zag Máxima er stralend uit! Bijzonder feestelijke japon! Erg leuk ook om alle familieleedjes in verjaardagssferen te zien ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik vind de jurk van Mary heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind hier Máxima toch echt weer het mooisT!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Argentijnse golddigger, met d'r criminele familie. Een schande dat zo'n speklap zoveel veren in d'r ..... krijgt.
  oprotten naar land van herkomst, inclusief prins pils.

  BeantwoordenVerwijderen