Oranje nieuws – 8 t/m 10 mei 2011 | De Oranjes

woensdag 11 mei 2011

Oranje nieuws – 8 t/m 10 mei 2011

Moederdag voor Koningin Beatrix in de bossen van Apeldoorn
…met Friso, Mabel, Luana, Zaria en ‘The Elders’


Het lijkt erop dat de Koninklijke familie dit weekend op Kasteel Het Oude Loo gelogeerd heeft. Wat is er nu leuker dan moederdag met de hele familie te vieren? Al moest Kroonprins Willem-Alexander wel verstek laten gaan, want die vertrok eerder vorige week richting Groenland waar hij nog tot 11 mei vertoeft.


Wellicht zijn de Oranjes vrijdag al richting Het Loo vertrokken – wat letterlijk open plek in het bos betekent – zodat de Koningin en Prinses Máxima geen abnormale reis hoefden af te leggen voor de Máxima tentoonstelling op Páleis Het Loo. Terwijl de Koningin en prinses binnen waren, greep Prinses Mabel haar kans om achterlangs het publiek naar het nabijgelegen Hotel de Keizerskroon te glippen. De prinses bezocht dit hotel in verband met een vergadering voor The Elders, waar ze sinds 1 juli 2008 algemeen directeur van is. The Elders is een raad van wereldleiders en andere prominente personen, en heeft als doel globale problemen op te lossen zoals aids, gewapende conflicten en armoede. De Britse ondernemer Richard Branson kwam ooit op het idee en heeft samen met een Britse zanger en vervolgens Nelson Mandela, Desmond Tutu en Grace Machel het verder uitgewerkt. Zo lanceerde Nelson Mandela in juli 2007 The Elders door middel van een toespraak in Johannesburg. Desmond Tutu, Richard Branson en Kofi Annan verbleven ook op zondag nog in Hotel de Keizerskroon. Omdat Prins Friso zijn moeder een koetsrit door de bossen van Apeldoorn cadeau wilde doen, besloot Mabel haar collega’s ook mee te vragen voor een ritje. Het was prachtig weer en ook de gravinnetjes – Luana en Zaria – waren er natuurlijk bij. De koetsrit werd even gepauzeerd toen paviljoen Brinkpark in beeld kwam. Het paviljoen staat bekend om zijn Oud-Hollandsche poffertjes en pannenkoeken. Zelfs ‘The Elders’gingen niet elders eten..


Foto
Nieuwe baan voor Prins Bernhard
Commissaris bij Antonov


De bescheiden Prins Bernhard roept het niet van de daken, en twittert er ook niet over, hoewel hij daar alle reden toe heeft, want hij wordt commissaris bij Antonov.


Antonov is een bedrijf wat versnellingsbakken voor auto’s en trucks ontwerpt. Wel liet de prins in een interview met het Financiële Dagblad weten: "Ze komen met een uitrol van producten, die technisch slim en mooi zijn gebouwd" Prins Bernhard was al langer betrokken bij het bedrijf: hij kende Antonov via zijn hobby als autocoureur. Verder blijft de prins ook gewoon zijn werk voor Levi9 Global Sourcing voortzetten.
Prinses Irene opent Airport Park op Schiphol


Irene Een groene omgeving op het drukke volle Schiphol? Het is misschien niet voor te stellen, maar toch heeft luchthaven Schiphol sinds kort een ‘Airport Park’ Niemand minder dan Prinses Irene kwam het park officieel openen.


Het gevoel dat mensen door een park wandelen, realiseert de luchthaven door afbeeldingen te projecteren op de wanden van bekende parken in de hele wereld. Ook moeten beelden van vlinders en geluiden van dieren, fietsbellen en spelende kinderen het buitengevoel oproepen. In het Airport Park staan verder bomen, waaronder eentje van 130 jaar oud, en stoelen bekleed met klimop.

Koningin Beatrix dineert met The Elders


Het was te verwachten dat Koningin Beatrix The Elders – die ze zondag al privé ontmoette op kasteel het Oude Loo en per koets sprak – ook nog officieel zou ontvangen op Paleis Huis ten Bosch.


Vandaag ontving ze in het bijzijn van premier Rutte enkele ‘staatslieden’ van de organisatie, waaronder natuurlijk de directeur; Prinses Mabel. Na de officiële foto werd er ook nog gedineerd.Foto: RVD

9 opmerkingen:

 1. Leuk! Zaria zit daar echt schattig :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'k vind het superleuk om Luana en Zaria te zien, en daarom ben ik blij dat we deze foto's toch te zien hebben gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat superleuk zeg! Ook leuk dat je hier zo'n mooie log van hebt gemaakt! De foto met een aantal Royals in de koets is ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De vorige reactie is van mij; wss is de naam Louisa gebruikt door me zusje..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om deze 'gewone' foto te zien... Kan me ook wel weer voorstellen eigenlijk dat de koningin zulke foto's liever niet heeft, om de 'afstand' te bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet helemaal prive volgens mij als je met zulke belangrijke mensen (the elders) een ritje door het bos maakt... De foto is echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooie foto hier is de koningin een echte oma en moeder een voorbeeld voor iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Remco, in welk opzicht is de koningin hier een voorbeeld?

  BeantwoordenVerwijderen