VN-reis Prinses Máxima naar Senegal en Mali | De Oranjes

zaterdag 14 mei 2011

VN-reis Prinses Máxima naar Senegal en Mali

9-13 mei


Ook Prinses Máxima is – net als haar man – enkele dagen van huis geweest. Ze was vanaf maandag t/m vandaag op bezoek in Senegal en Mali voor haar VN-activiteiten in het kader van Inclusive Finance.

Prinses Máxima begon haar bezoek in Senegal, waar ze met de minister van Financiën, en de directeur van de Bank en de Centrale Bank van West-Afrikaans Staten sprak. Verder zocht ze de minister van Ondernemerschap op en mevrouw Microfinanciering: Seynabou Ly Mbacké. De dagen in Senegal – maandag t/m woensdag – waren volgepropt met bijeenkomsten zoals een bijeenkomst over de private sector en donoren. Op de afsluitende bijeenkomst hield de prinses een toespraak tijdens de ‘Resposible Finance and Consumer Protection Workshop’ In haar toespraak doet Máxima een beroep op de sector Microfinanciering in Senegal, om een betere financiële basiskennis te ontwikkelen, zodat er wat gedaan kan worden aan de economische groei en de armoedebestrijding. 80% van de mensen in Senegal heeft geen toegang tot financiële diensten, benadrukt Máxima tevens in haar toespraak.

Donderdag en vrijdag was de prinses in Mali waar ook verschillende microfinancieringsprojecten bezocht werden. Zo sprak Prinses Máxima met de bevolking en ondernemers over de behoefte aan financiële diensten en het aanbod hoe dit hun leven en ondernemingen beïnvloedt. Natuurlijk ontkwam Máxima er ook in Mali niet aan om ontmoetingen te hebben met ministers en directeuren. Van de minister van Economische zaken tot de minister van Industrie.. Vandaag sprak Máxima tot slot nog uitgebreid met President Amadou Toumani Touré, en vloog vervolgens weer terug naar Nederland..

De toespraak die Máxima in Senegal hield

2 opmerkingen: