Oranje nieuws – 7 mei 2011 | De Oranjes

zondag 8 mei 2011

Oranje nieuws – 7 mei 2011

Koningin Beatrix opent tentoonstelling ‘Máxima, 10 jaar in Nederland’
Máxima: “Ik heb heel lang gezocht naar een paar schoenen, later besefte ik dat ik ze uitgeleend had aan de tentoonstelling”


Loo Paleis het Loo maakt van Prinses Máxima’s 40e verjaardag (17 mei) een extra feestje. Het feit dat  Máxima bovendien 10 jaar prinses is, was voor het paleis het sein om een tentoonstelling aan haar te wijden.


Met veel medewerking van Prinses Máxima (ze leende bijvoorbeeld 20 kledingstukken uit) is de tentoonstelling ‘Máxima, 10 jaar in Nederland’ nu al voorspelt als veelbezochte tentoonstelling. Naast kledingstukken – zoals haar trouwjurk, het verlovingsjurkje, de postzakoutfit en de leren jurk- zijn er foto’s en filmbeelden te zien, en wordt er een goed beeld getoond van de populairste prinses van ons land. Vanmiddag opende Koningin Beatrix, in aanwezigheid van Prinses Máxima  de tentoonstelling door middel van een foldertje van de tentoonstelling open te vouwen.. Vervolgens werd de tentoonstelling bezocht, voor Máxima best een vreemd moment; een grote ruimte ingericht als Máxima zaal.. Tegen de pers liet Prinses Máxima weten laatst thuis heel lang om een paar schoenen gezocht te hebben, ineens drong tot haar door dat ze die ook uitgeleend had aan Paleis het Loo.. Tot 4 september is  ‘Máxima, 10 jaar in Nederland’ te bezichtigen. Voor de duidelijkheid; de hoofdpersoon zelf ontbreekt want die heeft het te druk om vanaf 8 mei t/m 4 september te poseren in het Loo..

 Fotoserie (PPE)



Foto's: © Beheerder van, http://coutureroyale.web-log.nl/
Overname verboden


Foto's: © Jannemieke, http://royalpost.punt.nl/
Overname verboden




Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven bezoeken SOS Dolfijn
…met Lucas en Felicia!


Volgens de aankondiging zou alleen Prof.mr. Pieter van Vollenhoven vandaag bij het 20-jarig jubileum van de stichting SOS Dolfijn in het Dolfinarium in Harderwijk zijn, maar hij bracht zijn vrouw en twee kleinkinderen – Lucas en Felicia – mee!


De Stichting SOS Dolfijn vangt kleine walvisachtigen op die stranden in Nederland en omringende landen. De organisatie heeft zich gespecialiseerd in het opvangen, rehabiliteren en uitzetten van deze dieren in nood.Terwijl Margriet en Pieter zich lieten informeren over de stichting, bekeken Lucas en Felicia alvast wat dolfijnenknuffels die ze hoopten te krijgen voordat ze weer zouden vertrekken. Bij het gedeelte waar het bezoek om draaide –opvangcentrum van SOS Dolfijn – mochten Lucas en Felicia samen met hun opa en oma de begeleider helpen om de dolfijnen (of bruinvissen) te voeren. Na afloop kregen Lucas en Felicia allebei hun favoriete knuffeldolfijn mee naar huis, al hadden ze natuurlijk liever een echte meegenomen…


Fotoserie (PPE)



Wordt nog bijgewerkt met 1 nieuwsitem

8 opmerkingen:

 1. Leuk dat je zoveel foto's toegezonden hebt gekregen! Het was erg leuk bij Maxima!
  Leuk om Felicia en Lucas weer te zien! Ze lijken nog wat aan de verlegen kant!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Máxima zag er prachtig uit! En wat een mooie hoed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat Maxima nu een eigen tentoonstelling heeft! Mooi hoed draagt ze! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat Maxima haar eigen tentoonstelling heeft geopend. En superleuk dat Felicia en Lucas meekwamen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk zo'n tentoonstelling!!haha grappige foto's van die dolfijnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige log zeg, zo mooi gedaan met die foto's erbij, wat leuk dat je die gebruiken mag van de makers. Het lijkt me echt bijzonder om je kleding terug te zien op een tentoonstelling. Máxima en de koningin zagen er ook weer leuk uit. En wat een superleuke verrassing dat prinses Margriet en prof. Pieter Lucas en Felicia bij zich hadden, het heeft mooie foto's opgeleverd daar in het Dolfinarium! Is natuurlijk ook een erg leuk uitje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Máxima zag er chique uit bij haar tentoonstelling! En wat een gave verrassing dat op dezelfde dag (en zo dicht in de buurt bij Apeldoorn) Pieter en Margriet mét twee kleinkinderen naar SOS Dolfijn gingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is dat toch een leuk rood-wit geblokt jurkje van Máxima!

  BeantwoordenVerwijderen