Oranje nieuws – 20 mei 2011 | De Oranjes

zaterdag 21 mei 2011

Oranje nieuws – 20 mei 2011

Prinses Máxima maakt kruidenolie
…in het Rotterdamse Kralingen

Maixma_kralingen In de Rotterdamse wijk Kralingen bevindt zich een buurtlab. In dat ‘lab’ hebben kinderen een eigen tuintje, krijgen ze les in het maken van kruidenoliën, en maken ze kennis met de natuur.

Prinses Máxima bezocht vandaag het buurtlab, en probeerde ook wat kruidenoliën te fabriceren. Het buurtlab is onderdeel van het Oranje Fonds Groeiprogramma, wat als doel heeft zich in te zetten voor kinderen in stadsbuurten/achterstandswijken en hen in ieder geval op het gebied van ‘natuur’ niet achter te laten lopen. Wellicht heeft Máxima ook een nieuwe hobby ontdekt, en zoekt ze vanaf nu met haar dochters ook naar takjes rozemarijn en laurierblaadjes..
Koningin Beatrix bezoekt psychiatrische instelling Altrecht

Het gebeurt niet vaak dat een Koningin in een psychiatrische instelling gesignaleerd wordt, maar vandaag was er wel een goede reden voor; Altrecht in Utrecht bestaat 550 jaar en werd daarom door Koningin Beatrix bezocht.

Bij aankomst op het plein werd ze overladen met bossen bloemen door tientallen cliënten, medewerkers en kinderen van een nabijgelegen basisschool.Binnen in het gebouw bekeek ze een expositie ‘Kunst met Willem’ – ze had express de maand mei uitgekozen omdat dat de maand van de kunst is in het jubileumjaar van Altrecht en de Koningin daar natuurlijk erg geïnteresseerd in is. In het anderhalf uur durende bezoek sprak Beatrix met behandelaars, ervaringsdeskundigen, opleiders en onderzoekers. Tot slot kreeg ze het boek ‘Herstel bestaat’ mee naar huis. In dit boek staan twintig openhartige verhalen over hoe psychiatrische problemen je leven veranderen en kleuren. Als Koningin Beatrix dit leest en interesse krijgt in de psychiatrie wordt er misschien wel wat meer vaart achter de troonsafstand gezet ;)

Fotoserie (PPE)


Foto's: © Jannemieke, http://royalpost.punt.nl/
Overname verboden


Wordt nog bijgewerkt met 1 nieuwsitem

4 opmerkingen:

 1. De oude foto trekt nog meer reacties dan zo'n actuele log als deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke vrolijke foto's van de koningin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn echt geweldige mooie foto's van de koningin, vooral de onderste. Ik denk dat ze echt een zonnestraaltje is geweest voor de mensen daar, zo vrolijk ziet ze er uit. Deze kleur staat haar heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. altijd leuk, Máxima tussen kinderen

  BeantwoordenVerwijderen