Oranje nieuws – 11 t/m 14 mei 2011 | De Oranjes

zondag 15 mei 2011

Oranje nieuws – 11 t/m 14 mei 2011

Beatrix, Willem-Alexander en Margriet dineren met Corps Diplomatique


Woensdagavond vond weer het jaarlijkse galadiner in het Koninklijk Paleis in Amsterdam plaats voor het Corps Diplomatique.


Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander – net terug uit Groenland – en Prinses Margriet ontvingen de verschillende functionarissen die hun in land ‘iets’ vertegenwoordigen en ambassadeurs. Het diner vindt plaats om de internationale relaties te onderhouden en te versterken, dat is ook vast dit jaar weer gelukt..


Foto’s
Jaaroverzicht Koninklijk Huis 2010 gepubliceerd
..Met nieuwe foto van de Koningin


De aftrap van een nieuwe traditie is genomen. Vanaf nu gaat de RVD ieder jaar een Jaaroverzicht van het Koninklijk Huis publiceren.


Het Jaaroverzicht 2010 zorgt er voor dat de activiteiten van het Koninklijk Huis zichtbaarder worden en bevat een overzicht van publieke optredens, werkbezoeken in binnen- en buitenland en andere activiteiten van Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima. Dit allemaal op aanvraag van de Tweede Kamer, die vond dat de activiteiten van het Koninklijk Huis wel wat beter belicht konden worden. Blijkbaar hebben de leden van de Tweede Kamer nog nooit van www.royalfanvivian.web-log.nl gehoord. Om het helemaal ‘af’ maken is er ook een foto van de Koningin – werkend aan haar bureau- vrijgegeven.


Bekijk hier het jaaroverzichtFoto: RVD
Voorproefje ‘Máxima portret van een prinses’


Zoals eerder gemeld wordt maandagavond de bijzondere documentaire ‘Máxima portret van een prinses’ uitgezonden op Nederland 1 om 20.30 uur.


De ‘film’ –zoals ze het bij de NOS noemen – is niet 100% nieuw meer. Verschillende media lieten enkele beelden al zien. Zo ook de NOS zelf, die met een fragment kwam waarin het gezin een kaartspelletje speelt:
http://s.nos.nl/swf/embed/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-958301


Wordt nog bijgewerkt met 3 nieuwsitems..

4 opmerkingen:

 1. Ik ben echt heel erg benieuwd naar vanavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben erg benieuwd naar de uitzending vanavond, lijkt me echt super! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De uitzending wordt zeer zeker bekeken en ik ben erg benieuwd en het is een mooie foto van de Koningin aan haar werktafel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto van de Koningin!

  BeantwoordenVerwijderen