Oranje nieuws – 24 mei 2011 | De Oranjes

woensdag 25 mei 2011

Oranje nieuws – 24 mei 2011

Koningin Beatrix op streekbezoek in Flevoland
Van kroon tot brandnetel


Koningin_flevoland Koningin Beatrix bracht vandaag een streekbezoek aan de provincie Flevoland, omdat de provincie dit jaar haar 25-jarig jubileum viert.


Het bezoek begon bij het natuurbelevingcentrum de Oorstvaardersplassen, hier kreeg de Koningin een lading informatie en bekeek ze vanuit een kraaiennest met een panoramakijker de mooie natuur. Verder werd een schoolklas bezocht die bezig is met de les ‘Vliegen als een vogel’, het uiteindelijke doel zal natuurlijk niet lukken. In Almere werd de Creative Campus bezocht – een creatieve cluster en broedplaats voor innovatieve ondernemingen. En dat het er creatief aan toe gaat bleek wel uit het cadeau wat de Koningin van een student kreeg; een kroon, vervaardigd door een 3D printer. Helaas ruilde ze er haar hoed niet voor in. Misschien had ze de kroon beter wel op haar hoofd kunnen zetten, want een half uur later waaide haar hoed in Dronten door de stevige wind bijna af. Met moeite moest ze ‘m vast houden en dat zorgde voor een wat chagrijnige uitdrukking op het gezicht van onze Majesteit. In Dronten werd een schoolboerderij bezocht – een gemengd bedrijf met 100 hectare aan gras en bouwland en ongeveer 80 koeien. Docenten hebben meestal hun praatje wel klaar voor de klas, maar tegen een Koningin is dat weer wel een beetje anders.. Gelukkig durfde 1 docent het aan om Beatrix uitleg te geven over het winnen van biostoffen uit planten en bomen. Tot slot werd het dagrecreatiepark Brennels Buiten in Kraggenburg verblijd met een Koninklijk bezoek. Hier draaide alles om brandnetels.. Gelukkig kon Koningin Beatrix zonder brandneteljeuk weer terug naar Den Haag reizen.


Fotoserie (PPE)
Prins Maurits en Prinses Marilène bij Obrecht diner


Vanavond werd er in Amsterdam flink gegeten voor een hoog bedrag ten behoeve van de Obrechtkerk. Prins Maurits en Prinses Marilène woonden ook het Obrecht diner bij.


Voor de laatste fase van de restauratie was nog een bedrag van 1,5 miljoen euro nodig en daarom besloot de kerk de rijke mensen uit de buurt uit te nodigen – in ruil dat ze een hele dure tafel betaalden om aan te dineren. Na afloop dronken de prins en prinses samen met de andere rijke Amsterdammers nog wat na, en poseerden ze nog even schattig samen.

7 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd naar de inhoudvand it logje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een mooie informatieve log!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke hoed en leuke omslagdoek! De rest vind ik niet zo geslaagd..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Koningin zag er weer leuk uit. En leuk dat ze een streekbezoek heeft gebracht aan de jongste provincie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto van Maurits en Marilène!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk stukje heb je geschreven over Beatrix in Flevoland

  BeantwoordenVerwijderen
 7. aten maurits en marilene in de kerk?

  BeantwoordenVerwijderen