PRINSES MÁXIMA 40 JAAR | De Oranjes

dinsdag 17 mei 2011

PRINSES MÁXIMA 40 JAAR
Foto's: RVD, Screenshots en Marieke, royalfotograaf.web-log.nl

Gisteren hebben we kunnen genieten van ‘Máxima, portret van een prinses’ wat om 20.30 uur op Nederland 1 werd uitgezonden, en vandaag viert de prinses haar 40e verjaardag! Later vandaag zal ze nog ‘trakteren’ op Appeltjes van Oranje in Paleis Noordeinde. En eind deze maand – op 27 mei – zal er in een het Concertgebouw in Amsterdam een concert voor de prinses gespeeld worden.


Als klein Argentijns meisje kon Máxima vroeger slechts dromen om prinses te worden, in 1999 ontmoette ze – wat ze op dat moment nog niet wist – een echte prins waar ze in 2002 mee trouwde. Inmiddels is Prinses Máxima het populairste lid van het Koninklijk Huis, en heeft daardoor de monarchie weer flink wat extra fans geleverd. Vandaag is het tevens 10 jaar geleden dat Prinses Máxima officieel Nederlandse werd, een leuk cadeautje van het Koninklijk Besluit; Dit was bovendien noodzakelijk, omdat zij door haar huwelijk lid zou worden van het Koninklijk Huis en voor dit lidmaatschap het Nederlanderschap een vereiste is. Over Máxima zijn bóeken te vullen (die zijn er dan ook), en raak je als mens nog niet zomaar uitgepraat als je over haar kleding, haar werk, dochters, haar spontane lach of het Argentijnse accentje begint. Daarom heb ik besloten de prinses – nog meer dan dat ze anders al de hoofdrol op deze weblog heeft – een jaar lang extra in het zonnetje te zetten door middel van de categorie ‘MÁXIMA 40 JAAR’ Als ik haar leven in 1 log zou moeten schrijven ben ik namelijk nog niet zomaar klaar.. Het is aan jullie om de onderwerpen voor deze logjes te bedenken. Dat kan via een reactie op dit logje of via mail. (natuurlijk mag je zoveel mogelijk ideeën bedenken) Dat kan variëren van een kledingstuk, omgang met dochters, populariteit, werk, terugblik op een bijzondere activiteit enz.. enz.. Op de huwelijksdag blik ik overigens al terug op 2 februari 2012, omdat Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima dan 10 jaar getrouwd zijn. Wat betreft de logjes zou het kunnen gebeuren dat ik –net als bij het 5 jarig bestaan van de weblog destijds – een eigen invulling aan het idee geef en het er daardoor misschien iets anders uit komt te zien dan dat men had voorgesteld. ‘MÁXIMA 40 JAAR’ zal dus van 17 mei 2011 tot uiterlijk 17 mei 2012 duren :)


Het felicitatieboek voor de prinses is nog tot morgen tekenen (zie menu linksboven)  Morgen wordt het in elkaar gezet en opgestuurd.

16 opmerkingen:

 1. Een leuke log heb je ervan gemaakt (zoals je dit altijd doet) Maxima van harte gefeliciteerd en nog vele jaren in goede gezondheid. Wat betreft je vraag: ik zou graag de kleding op een rij willen zien die ze dreog bij de doop van haar drie kinderen. De eerste fotosessie van het paar met Amalia in Tavernelle, zou ook erg leuk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, Vivian, wat heb je dit mooi gedaan :) fantastisch! Veel werk geweest! Ik vind vooral de foto's van Máxima als klein meisje zo leuk, die kende ik niet allemaal, ik vind vooral die van Máxima als peutertje dat net kan staan zo lief. Wat een tof idee ook. Ik vind het vooral leuk om een logje te zien over de omgang met haar dochters, ben benieuwd wat je daar van maakt.. En anders een terugblik op alledrie de eerste schooldagen van de prinsesjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Vivian,
  Ik wil even kwijt dat ik hier dagelijks even kom kijken. Het is een hele mooie site. Ik zat vanmorgen koffietijd te kijken en volgens mij zag ik jou voorbij komen met de foto van de dag, alleen jammer dat je de fiets niet hebt gewonnen.....
  groetjes renate

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie log met superleuke foto's! Foto's van de kleine Máxima had ik nog niet allemaal gezien, maar ze zijn erg leuk! En ik ga nog eens over je vraag nadenken, er zijn zoveel leuke ideeën om een log over Máxima van te maken (:

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk logje heb je gemaakt!! Het lijkt mij ook leuk als je een log maakt van Maxima als moeder, en het lijkt me ook leuk als je terugblik op de eerste bezoeken van Maxima aan de twaalf provincies..
  Leuk idee trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog een leuk idee, lijkt mij, kleding van Maxima tijdens haar zwangerschap en ja inderdaad de eerste bezoeken van haar en Willem aan de provincies.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi collage. Zal nog eens nadenken waar ik een logjes van zou willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi gedaan! Vind die foto collages altijd super!
  Ik zou wel graag eens wat willen zien over maxima tijdens fotosessies. En het liefst tijdens de zomer fotosessies. Kunnen we zien hoe ze eerst was in 2004 en nu in 2011 wat nog moet komen,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een collage met enorm veel foto's! Leuk hoor! De officiele foto is echt zo mooi! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi gedaan! De foto's zijn leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Supermooie log met prachtige foto's! In de rechterrij en dan de tweede foto kan je erg goed zien dat Maxima's kinderen veel op Maxima lijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw dit heb je echt schitterend gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een log over Máxima's VN functie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. prinses Louise7 juni 2011 om 14:39

  ...wat een prachtige log n.a.v. Máxima's 40e verjaardag! Veel mooie foto's en die je geplaatst hebt op de verwijzing naar deze log vind ik ook zo fraai! (waar ze uit het raam kijkt ^^).

  BeantwoordenVerwijderen