Oranje nieuws – 26 mei 2011 | De Oranjes

donderdag 26 mei 2011

Oranje nieuws – 26 mei 2011

Koningin Beatrix steekt haar tong uit
En opent sculptuurtentoonstelling ARTZUID


Amsterdam heeft weer groots uitgepakt met de tweede editie van de Internationale Sculpturententoonstelling ARTZUID. Koningin Beatrix kwam de tentoonstelling vandaag openen, ook de Amsterdamse Prins Maurits en Prinses Marilène werden gesignaleerd.


Langs de beeldenroute – met beelden van Auguste Rodin, Salvador Dali etc. – stonden ook een heleboel kinderen, niet geïnteresseerd in de beelden, maar in de komst van de Koningin. Toen Koningin Beatrix een groepje kinderen passeerde, heeft ze – om nog onbekende reden- haar tong uitgestoken. Wellicht aapte ze een kind na, die zijn/haar tong naar de Koningin uitstak, of ze had gewoon een slecht humeur ;) (zie hier de bijzondere foto ) De sculptuurroute in Amsterdam Zuid wordt eens in de twee jaar georganiseerd om publiek te trekken, waaronder dus vandaag de Koningin die het officieel kwam openen. Koningin Beatrix liep ruim 1,5 uur langs allerlei mozaïkkunstwerken, aan elkaar gelijmde ijzeren voorwerpen, en figuren van hout.


Fotoserie (PPE)Foto's: © Robby Hiel
Overname verboden
BACK: Fotosessie in Tavarnelle op 4 juli


Fotosessie We hebben er 5 jaar op moeten wachten, maar de locatie van de zomerfotosessie zal dit jaar weer in het Italiaanse Tavarnelle zijn. Op maandag 4 juli poseren Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane voor een groepje fotografen in de hoop daarna te kunnen genieten van een rustige vakantie.


De recentste fotosessie die bij Villa Rocca Dei Draconi gehouden werd was in 2006. Amalia was 3 jaar oud, en Alexia had net haar eerste verjaardag gevierd. Dit jaar zullen we ook Ariane eindelijk in de Italiaanse omgeving zien. De villa – wat eerst een vervallen boerderij was – is alweer sinds 1977 in het bezit van de Koningin. Geheel naar de wens van haar en haar man Claus werd de boerderij drie jaar lang opgeknapt, en zo kon het Koninklijk gezin – na de hectiek van de inhuldiging in april - in juli 1980 voor het eerst vakantie vieren in de villa.


Meer informatie over de vakanties in Italië
Jarigen: Prinses Laurentien en Samuel van Vollenhoven vierden gisteren – 25 mei – hun verjaardagen. Laurentien werd 45 jaar, en Samuel 7.

10 opmerkingen:

 1. Prinses Laurentien en Samuel, alsnog van harte gefeliciteerd en heel leuk weer een fotosessie in Tavernelle. Ik verhuef me er nu al op, maar het is nog even wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, ha leuk die foto van de Koningin die haar tong uitsteekt. Ik denk dat het meer humoristisch bedoeld is dan een slecht humeur. Ze loop er erg vrolijk bij als je de foto's bekijkt. Leuk beschreven weer deze log. Ook de link naar de vorige fotosessies in Tavernelle.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die foto van onze Koningin is leuk, ze ziet er niet humeurig uit! Leuk, een fotosessie in Tavernelle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto's van de Koningin, vooral die ene dat ze de tong uitsteekt is geniaal (:
  Ze zag er ook mooi uit! En erg leuk dat de fotosessie weer eens in Tavernelle zal zijn, ben benieuwd (:

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk dat we nu alledrie de prinsesjes in Tavernelle gaan zien, en dat de koningin ook mee doet met de fotosessie! Ik heb er zin in! Misschien deed de koningin het naar een klein kindje, daar doe je wel vaker gek naar? Ze ziet er vrolijk uit en zag er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto waarop de koningin haar tong uitsteekt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De koningin zag er mooi uit.
  Wat leuk dat dit jaar de fotosessie in Italië wordt gehouden, ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. geen leuke hoed van de koningni

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee geen leuke hoed, maar wel leuk dat er weer een fotosessie komt!!!

  BeantwoordenVerwijderen