VERJAARDAGSWEEKEND MÁXIMA: boottocht over de Kagerplassen | De Oranjes

zondag 29 mei 2011

VERJAARDAGSWEEKEND MÁXIMA: boottocht over de Kagerplassen

Boottocht De ‘onbekende locatie’ van het tweede deel van Prinses Máxima’s verjaardagsfeest is toch uitgelekt. Hoewel de komst van Prinses Máxima met haar familie, vrienden en verjaardagsgasten eerst een geslaagd geheim bleek te zijn, konden mensen van de Stichting Zeilvaart Warmond niet allemaal hun mond houden. De plaatselijke media werd getipt en publiceerde foto’s en een video


Veel buitenlandse (Koninklijke) gasten waren al naar huis, maar voornamelijk de Argentijnse en Nederlandse Koninklijke familie had nog geen genoeg van het Máxima-feest. Zonder kater arriveerde het gezelschap vanochtend in Warmond waar ze om 11.30 uur in bootjes stapten voor een boottocht vanaf Park Groot Leerust. Zo’n 12 verschillende sloepen werden gevuld met gasten. Op een van de bootjes bevond zich Koningin Beatrix in het gezelschap van Máxima’s ouders, Beatrix was amper te herkennen met haar kapsel waar de wind nu eens mee kon spelen, een petje en bril – die ze overigens tegenwoordig in het openbaar ook wel eens draagt. Alle gasten waren voorzien van een wit windjack met daarop een afbeelding van een verkeersbord met ’40 Maxima’ De tocht had ook nog zo’n z’n spanning; vanaf de bootjes kon gekeken worden naar de beurtveerwedstrijd die op dat moment bezig was. Traditionele zeilende bedrijfsvaartuigen leggen dan langs diverse stempelposten een parcours over de Kagerplassen af.

13 opmerkingen:

 1. Ha, ha de kater zal er wel uitgewaaid zijn tijdens de winderige boottocht, jammer dat het weer zo slecht was. Veel koninklijke 'kapiteins' op de sloepen. Willem Alexander, Frederik, Haakon, Floris, Carlos en ik dacht ook de Griekse kroonprins te zien achter het roer. Leuk om zo een stukje Nederlands landschap te laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, dit wist ik nog niet. En ook leuk die jasen met 40 erop. Ik hoop dat ze genoten hebben ondanks de harde wind.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat superleuk om met z'n allen te gaan varen. En die jassen waren heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij was het wel lekker weer om te varen, lekker uitwaaien! Het ziet er naar uit dat het gezelsschap veel plezier had.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha, leuke beelden!!een lekker vaartochtje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke video! Is het nou Frederik die aan het roer staat (rond de 1.21e minuut) ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha, leuk <3. sorry dat ik er niet was om de laatste dingetjes op mijn weblog enzo af te sluiten, kwam door een aantal prove omstandigheden! Liefs Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk dat er foto's en beelden van zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuk idee om met z'n allen te gaan varen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. superleuke onstpannen foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Jeanine, wat zijn 'prove' omstandigheden?

  BeantwoordenVerwijderen