Oranje nieuws – 30 & 31 mei 2011 | De Oranjes

woensdag 1 juni 2011

Oranje nieuws – 30 & 31 mei 2011

Prinses Máxima spreekt op Impact Investing conferentie met speciale nieuwe armband
“Excuseer't u mij ik ben net 40 geworden, en nu ben ik mijn stem kwijt. Ik zei vandaag tegen mijn man, ik ben 40 maar voel me wel 100 nu”


Prinses Máxima hield maandagavond een speech tijdens de conferentie over ‘Impact Investing’ en showde daarbij voor het eerst haar verjaardagscadeau van manlief: een gouden armband met edelstenen.


In iedere steen is een naam van een dochter gegraveerd. Voordat ze met haar toespraak begon zei ze: “Excuseer't u mij ik ben net 40 geworden, en nu ben ik mijn stem kwijt. Ik zei vandaag tegen mijn man, ik ben 40 maar voel me wel 100 nu.” Ondanks dat haar stem misschien hier en daar niet wilde, las ze toch nog de toespraak hoorbaar voor Het congres over Impact Investing – een nieuwe en snelgroeiende beweiging die kapitaal wil aanwensen en problemen op sociaal en milieugebied aan wil pakken – werd georganiseerd door verschillende bedrijven. Triodos Bank, INSID en Van Gendt Philanthropy. De speciale pleitbezorger van de VN- Máxima – heeft met haar aanwezigheid en toespraak Ban Ki -Moon weer op z’n wenken bediend.


Fotoserie (PPE)
Kroonprins Willem-Alexander bezoekt internetles voor ouderen


Waaa Van ouderen wordt altijd gedacht dat ze het internetweb nooit zullen betreden.. Toch is er nu het project – speciaal voor ouderen – ‘Ontdek internet’ van Seniorweb.


De Kroonprins had vanochtend zin dit project eens te bezoeken. Hoewel bijna niemand van zijn komst af wist, was het verpleeghuis Stellinghaven in Oosterwolde wel gedeeltelijk op de hoogte van het bijzondere bezoek. De senioren met allemaal een beeldscherm voor zich hadden echter meer interesse in de internetles.


Video fragment
Prinses Máxima serveert pannenkoeken in Ureterp


Prinses Máxima was vandaag even pannenkoekenvrouw in het Friese Ureterp. In Ureterp vond de opening van de 50e organisatie van de stichting Present plaats, deze stichting bemiddelt tussen mensen die hulp willen bieden en mensen die hulp nodig hebben.


In een grote tent kwamen verschillende mensen aan het woord, om te vertellen over een alleenstaande moeder met vijf probleemkinderen, over sociaal isolement en armoede. Op het podium werden daarna meteen wat vrijwilligers aan het werk gezet, want met alleen een toespraakje wordt er alsnog geen actie ondernomen. Máxima stuurde vijf vrijwilligers meteen op pad naar een gehandicapte vrouw om haar kamer te behangen. Zelf kwam ze ook in actie, achterin de tent bevond zich een club bewoners van een woonzorgcentrum. Leerlingen van een school uit een Gorredijk waren pannenkoeken aan het bakken voor de mensen. De prinses hielp met serveren én strooide zo hier en daar wat stroop en suiker op de pannenkoeken. Helaas was er geen tijd meer om zelf een pannenkoekje mee te eten..Foto's: © Jan Benus/NDCmediagroep
Overname verboden
Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima bij herdenkingsconcert natuurrramp Japan


De verschrikkelijke tsunami in Japan van afgelopen maart zorgt nog voor dagelijkse ellende in het land. Vanavond werd in het concertgebouw in Amsterdam een speciaal herdenkingsconcert gehouden voor de slachtoffers van de aarbeving en tsunami, waarbij ruim 27.000 mensen omkwamen. Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima woonden het concert bij.


Enkele dagen daarvoor – vrijdag 27 mei – was het Kroonprinselijk paar ook in het concertgebouw, maar toen voor een leuker festijn; een verjaardagsconcert n.a.v. de 40e verjaardag van de prinses. Vanavond was de dresscode zwart en van feest geen sprake. In het concertgebouw werd steun betuigd aan de Japanse bevolking en aan de Japanners die in Nederland wonen. Natuurlijk kun je met muziek veel doen, als het om verschillende emoties gaat. Het Koninklijk Concertgebouworkest bracht de vier jaargetijden van Vivaldi ten gehore op aangepaste volgorde, het stuk eindigde – zoals het eigelijk hoort – niet met de winter maar met de lente, een symbool van hoop. Het uitverkochte concert bestond uit voornamelijk Japanners die in Nederland wonen.


Fotoserie (PPE)
En terwijl zijn jongste dochter Felicia haar 6e verjaardag viert, reikte Prins Maurits vandaag symbolisch autosleutels uit om de aandacht rondom de aanschaf van elektrische auto’s extra onder de aandacht te brengen


Wordt nog bijgewerkt met 2 nieuwsitems

10 opmerkingen:

 1. Wow, een armband met edelstenen, hoe weet je dat de namen van Amalia Alexia en Ariane er in staan gegraveerd, ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat ze een nieuwe armband heeft gekregen; ik vind hem prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Máxima zag er leuk uit! De nieuwe armband vind ik geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Máxima zag er mooi uit! En die armband is echt heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk nieuws over de nieuwe armband :) Ik vind het erg leuk dat Willem-Alexander die internetles bezocht heeft.. succes met bijwerken van de overige 5 items..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maxima zag er weer leuk uit! Leuk om te zien die foto's van Maxima in de weer met pannenkoeken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie log. Maxima zag er idd mooi uit, en de armband is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. echt leuke foto's van Máxima met de pannenkoeken!

  BeantwoordenVerwijderen