Oranje nieuws – 8 & 9 november 2010 | De Oranjes

dinsdag 9 november 2010

Oranje nieuws – 8 & 9 november 2010

Prinses Marilène opent Ronald McDonald sportcentrum


Prinses Marilène opende maandag samen met Marco van Basten en Ed Nijpels het eerste Ronald McDonald sportcentrum voor kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte.


In het bijzijn van sporters en genodigden werd een grote opblaasbare voetbal losgelaten waar 400 ballonnen uit tevoorschijn kwamen. Daarna werden nog verschillende sportdemonstraties door de kinderen gegeven. Tevens was dit de eerste keer sinds tijden dat Prinses Marilène weer eens een publieke activiteit had..


Fotoserie (PPE)
Prinses Máxima bezoekt Ondernemersstartpunt Hardenberg


Prinses Máxima was vanochtend in Hardenberg om daar het Ondernemersstartpunt voor startende ondernemers met een microkrediet te bezoeken. Het startpunt bestaat sinds 2008 en is opgericht om het ondernemersschap onder inwoners van Hardenberg te stimuleren.Prinses Máxima opent nieuwe dierengeneesmiddelen -fabriek


Na haar bezoek aan Hardenberg, was Prinses Máxima kort voor haar tweede bezoek vandaag thuis om nog even een ketting en andere oorbellen in te doen.


In Boxmeer opende de prinses vervolgens een nieuwe dierengeneesmiddelen bedrijf wat zich bezighoudt met onderzoek, ontwikkeling en de productie van vaccins. Door een druk op de knop bracht Prinses Máxima de machines van de fabriek aan het draaien, en ook kreeg ze een rondleiding door de fabriek waar ze verschillende flesjes ‘verterinaire’ vaccins bekeek.


Foto (ANP)
Koningin Beatrix opent nieuwe Scaldiahaven van Zeeland Seaports
"Vlissingen is het hart van bedrijvigheid vannacht"


Koningin Beatrix was vanmiddag in ’t Zeeuwse land aanwezig..Ze arriveerde per helikopter op het afgesloten terrein voor het vervolgens ‘besloten’ feestje; de opening van de nieuwe Scaldiahaven in Vlissingen-Oost van havenbedrijf Zeeland Seaports.


In de Scaldiahaven is 85 miljoen euro geïnvesteerd, echt goedkoop was het dus niet..De Koningin draaide aan een wiel, waarna er een tekst verscheen met een nieuw couplet van het Bløf-lied ‘Aan de kust’. In de originele versie van het lied wordt de indruk gewekt dat de gang van zaken in de Vlissingse haven moeizaam is: “Vlissingen ademt zwaar en moedeloos vannacht. De haven is verlaten, want er is nog maar een vracht. En die moet in het donker buitengaats worden gebracht. Gedenkt de goede tijden van zuiverheid en kracht” Nu zong de Zeeuwse Koorschool: “Vlissingen is het hart van bedrijvigheid vannacht. De haven in beweging Vol nijverheid en kracht. Vakkundig wordt de lading in veiligheid gebracht. Betrouwbaarheid, betrokkenheid, heeft ons zo ver gebracht.
En vergeet het niet, ’t is de Zeeuwse kracht die je hier ziet."


Foto's: ©  Arnoud Lievense, http://www.arnoudlievense.nl/
Overname verboden
Prins Constantijn en Prinses Laurentien bezoeken World Press Photo tentoonstelling


Prins Constantijn en Prinses Laurentien waren vanavond aanwezig bij de opening van de World Press Photo tentoonstelling 2010 in het Musée du Cinquantenaire in Brussel.


Prins Constantijn is beschermheer van World Press Photo en reikt jaarlijks de World Press Photo prijs uit. Zo ver is het nog niet, deze internationale wedstrijd is met de tentoonstelling pas van start gegaan. De tentoonstelling is namelijk over ongeveer 100 verschillende locaties op de wereld te zien en uiteindelijk rolt er dan een winnaar uit.. Constantijn en Laurentien hebben vast ook al hun ‘eigen’ favoriete foto gezien en wellicht hun stem op uitgebracht.

5 opmerkingen:

 1. Echt heel erg leuk dat Maxima in Hardenberg was!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Máxima zag er mooi uit! Beatrix had een mooie herfst outfit aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's van de koningin en leuke bloemenketting van de Prinses!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel activiteiten waren er afgelopen dagen! Leuk dat Mariléne ook weer eens een activiteit had, ze zag er ook leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat we prinses Marilene weer een keer zagen, ze zag er leuk uit.
  Ook Maxima zag er mooi uit, leuke foto's
  Het outfit van de koningen Beatrix vindt ik niet echt mooi.

  BeantwoordenVerwijderen