De asymmetrische jurkjes van Prinses Máxima | De Oranjes

maandag 15 november 2010

De asymmetrische jurkjes van Prinses Máxima

In 2004 zagen we Prinses Máxima voor het eerst in een asymmetrisch roze japon bij het huwelijk van Kroonprins Frederik en Prinses Mary van Denemarken. Vooral de laatste jaren lijkt de prinses steeds vaker te kiezen voor deze bijzondere soort jurk die maar 1 schouder heeft..


Schouderjurkjes Juni 2006 was het de beurt aan een zomers kort jurkje in oranjetinten bij de presentatie van de Koning Willem I prijs in Den Haag. Het jurkje werd wederom ‘vastgehouden’ met 1 schouderband..de andere kant was waarschijnlijk aan de binnenkant met dubbelzijdig tape aan haar huid bevestigd, want de kwetsbare/slappe schouderband aan de linkerkant zou anders nooit de andere helft omhoog gehouden kunnen hebben. Een bijzonder exemplaar was het zijden jurkje wat ze in april 2009 droeg bij de première van Mapenzi Tamu, een gedurfd jurkje met cape – en uiteraard 1 schouder bloot. Toen Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima in september 2009 New York bezochten verscheen de prinses in veel verschillende originele outfits. Ook hier kon de ‘one-schoulder-dress’ niet ontbreken. Zwart is stijlvol, maar kan ook te saai worden als er geen ‘extra’s’ aan toegevoegd zijn. Máxima’s avondjurk op de 2e dag van het bezoek had een schouder rechts, en er was een zwarte spin als broche gebruikt (nep uiteraard) De jurk was verder ook niet recht, het had een leuk gedrapeerde voorkant wat het eventuele ouderwetse effect volledig deed verdwijnen. Voorafgaand aan het officiële bezoek aan New York trouwde Bernardo Guillermo met zijn Eva.. bij dit huwelijksfeest droeg Máxima een lange asymmetrische japon in groen/paarse bloemetjesprint met ruches.


Toen in april van dit jaar de Deense Koningin 70 werd, werd dat uitbundig gevierd met allerlei Koninklijke vrienden waaronder natuurlijk onze Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima. Het feest betrof een eet- en dans feest in één, en daarom had Máxima een lange galajurk aan in blauwe- rozen print – met 1 schouder. Haar recentste asymmetrische jurk was een fel roze, gedragen bij een theatervoorstelling tijdens het korte bezoek aan Shanghai, mei 2010. Enkele maanden later droeg ze het flitsende jurkje opnieuw bij de feestavond voorafgaand aan de huwelijksdag van de Griekse Prins Nikolaos en Tatiana. Omdat het er nu te koud voor is (en nóg meer voor de betreffende blote schouder) , zal het nog wel even duren voordat we Prinses Máxima weer in een asymmetrische jurk zien.


Klik hier voor alle asymmetrische jurkjes van Prinses Máxima..Wat is jouw favoriete jurkje? (Foto's,PPE)

10 opmerkingen:

 1. Originele log! Ik vind haar deze soort jurken best mooi staan. Ik vind de laag uitgesneden one shoulder minder mooi staan dan de 'normale' schuin gesneden jurken. Dat staat mooier bij haar postuur en haar gezicht. Maar de allermooiste vind ik denk ik de blauw witte jurk van Caroline Herrera.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad die blauw witte jurk stond en staat haar fantastisch en die mag ze wat mij betreft ook wel vaker dragen evenals het oranje jurkje op de onderste foto die staat haar ook geweldig. die avondjapon staat haar ook mooi, maar dan alleen als avondjapon vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke log! Ik vind dit prachtige jurken! Helemaal als ze het combineert met bijzondere, oude familiejuwelen! Die blauwe jurk in Kopenhagen en die witte tijdens het staatbanket van Zweden vind ik prachtig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk joh.. zo'n log ertussen door..
  Bij de middelste jurk met gebroken wit vindt ik het geheel van kaspel, make up en juwelen erg mooi!!
  Vraag me niet wanneer Maxima dit gedragen hebt... geen idee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk logje..!
  De jurk die Maxima in Denemarken droeg vind ik echt heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dit soort jurkjes lang niet altijd mooi, maar die ze tijdens het feest van de Deense koningin droeg stond haar super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind op de tweede rij de eerste foto het mooist. Van mij mag ze die absoluut nog een keer dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 'k Ben nooit zo van dit model jurken en sommige die Máxima heeft vind ik echt niet mooi maar de ivoorkleurige (of witte?) vind ik een beauty!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk logje! Ik vind de lange blauwe jurk en de beide roze jurken erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen