Oranje nieuws - 10 & 11 november 2010 | De Oranjes

donderdag 11 november 2010

Oranje nieuws - 10 & 11 november 2010

Minister-president Rutte op bezoek bij Willem-Alexander en Máxima


Minister-president Mark Rutte liet gisteren enkele foto's vrijgeven op internet van zijn 'kennismakingsbezoek' als nieuwe minister-president aan Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima bij hen thuis op Villa Eikenhorst. De foto's laten zien dat het er vrolijk en ontspannen aan toe ging:Koningin roept “Oh” en “Au!” na stootje
…Koningin Beatrix bij premiére Prins Claus Concert


Koningin Beatrix bezocht gisteravond de première van het Prins Claus Concert in de Oosterpoort in Groningen.


Na het concert kletste de Koningin met een drankje nog wat met de dirigent, solisten, en studenten van het conservatorium. In drukte bots je nogal eens tegen elkaar op, en zo gebeurde het dat de directeur van de Oosterpoort per ongeluk tegen de schouder van Beatrix stootte. De Koningin draaide vervolgens om en riep “Oh” daarna besefte ze zich natuurlijk dat stoten pijn doet en zei “au”
Prof.mr. Pieter van Vollenhoven bezoekt de Brabanste Waterlinie


Prof.mr. Pieter van Vollenhoven inspecteerde in het kader van de officiële opening van de reconstructie van het verdedigingswerk gisteren in Bergen op Zoom een deel van de herstelde Brabantse Waterlinie.


De West Brabantse waterlinie is een van de oudste van Nederland. Het herstel van het zuidelijke deel van de linie behelst onder meer het weer zichtbaar en beleefbaar maken van de forten De Roovere en Pinssen en een liniewal daartussen. Het uiteindelijke resultaat levert een boeiend gebied op waar cultuurhistorie, natuur, water en recreatie als vanzelfsprekend samengaan.


Foto (koninklijkhuis.nl)
Kroonprins Willem-Alexander bezoekt conferentie ‘De Kracht van de Sport’


Kroonprins Willem-Alexander bezocht vandaag de conferentie ‘De Kracht van Sport’ georganiseerd door het Oranje Fonds.


Op de conferentie spraken verschillende sprekers over hun ervaringen met sport en daardoor mensen in contact met elkaar te brengen. Er werden eigenlijk voornamelijk de voordelen van sport besproken, en de prins kreeg een leuke knalgroene bal mee naar huis waar de prinsesjes inmiddels waarschijnlijk al mee gevoetbald hebben..


De prins in gesprek met vertegenwoordigers (ANP)- Met de groene bal (ANP)
Prinses Laurentien en Prins Carlos bij kinderversie ; Dag van de Duurzaamheid


Het meestal al piekerig/wildachtige kapsel van Prinses Laurentien kreeg vandaag in Amsterdam nog eens extra volume door de wind.. Samen met Prins Carlos was ze op de ‘Dag van de Duurzaamheid’ aanwezig om met kinderen te praten over een duurzame toekomst.


Carlos is oprichter van de organisatie ‘INSID’ en weet dus wel over dit onderwerp mee te praten.. Laurentien combineerde dat dan weer door op kinderlijke manier haar boek ‘Mr Finney en de wereld op zijn kop’ voor te lezen.


Fotoserie (PPE)

4 opmerkingen:

 1. leuke ontspannen foto's, maxima zag er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat premier Rutte op De Eikenhorst kwam. Leuk dat er foto's van gekomen zijn. Máxima ziet er mooi en leuk uit.
  Dat filmpje van de koningin: komisch!! Hoe ze dat au zegt, de sfeer is gelijk paniekerig, de koningin is wel verontwaardigd...en er wordt door de 'veroorzaker' excuses aangeboden (misschien wilde die persoon gewoon aandacht van de koningin trekken:P).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat prinses Laurentien samen met prins Carlos een activiteit had; ze weten inderdaad allebei nogal wat van het onderwerp duurzaamheid af! Leuk dat er foto's vrijgegeven zijn van het bezoek van premier Rutte.

  BeantwoordenVerwijderen