Oranje nieuws – 23 t/m 25 november 2010 | De Oranjes

donderdag 25 november 2010

Oranje nieuws – 23 t/m 25 november 2010

Koningin Beatrix test veiligheid wijk Bloemhof in Rotterdam


Wanneer de veiligheid niet te garanderen is, is het maar beter een werkbezoek niet vooraf aan te kondigen. Zo ook dinsdag.. Koningin Beatrix bracht een bezoek aan de Rotterdamse wijk Bloemhof om zich te laten informeren over de Rotterdamse veiligheidsaanpak – dat gebeurde in buurthuis Oleander. Om de veiligheidsaanpak te testen wandelde Koningin Beatrix vervolgens – uiteraard niet in haar eentje – door de wijk. Zonder kleerscheuren kon ze daarna weer in de auto stappen, test geslaagd.
Koningin Beatrix opent nieuw hoofdgebouw Faculteit Wiskunde, Natuurkunde en Informatica


Koningin Beatrix opende woensdag het nieuwe hoofdgebouw van de Faculteit Wiskunde, Natuurkunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam.


Terwijl de Koningin op een knop drukte, verschenen er 700 ballonnen en het logo van de UvA. Daarna werden er verschillende toespraken gehouden, en ondertussen liep er ook een ‘verwarde man’ rond die werd opgepakt omdat hij zich vreemd gedroeg; rolde over de grond, had een koffertje bij zich en had kort daarvoor geïnformeerd over de aanwezigheid van de Koningin.


Fotoserie (PPE)
Prinses Margriet bij afscheidsbijeenkomst Pensioen en Uitkeringsraad


Prinses Margriet was woensdag in de Pieterskerk in Leiden aanwezig bij de afscheidsbijeenkomst van de Pensioen – en Uitkeringsraad.


Ondanks dat de kerk ook Pieter heet, wat haar man Prof.mr. Pieter van Vollenhoven niet meegekomen. De afscheidsbijeenkomst hield een overdracht in waarmee er een einde komt aan de wetten voor verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen aan de Sociale Verzekeringsbank vanaf 1 januari.
Prinses Máxima drie dagen in Egypte
…prinses houdt toespraak, bezoekt boeren, en spreekt met ontelbare vertegenwoordigers en ministers


Prinses Máxima was de afgelopen dagen in Egypte voor VN-werkzaamheden.


Woensdag hield ze een toespraak op de Amerikaanse universiteit van Cairo over de vooruitgang die Egypte geboekt heeft bij toegang tot financiële diensten en het belang van armoedebestrijding en ontwikkeling. Daarna bracht ze een bezoek aan boeren op het platteland net buiten de stad. Dinsdag sprak ze al met de presidentsvrouw en de Egyptische ministers van Financiën, Landbouw en Handel en industrie. Ook stonden er tal van ontmoetingen met vertegenwoordigers van banken op het programma.
Kroonprins Willem-Alexander bezoekt de Voedselbank


Kroonprins Willem-Alexander ging vandaag naar de Voedselbank – niet om een voedselpakket op te halen – maar om de locatie in Rotterdam eens te bekijken en een praatje met een aantal vrijwilligers te maken.
Koningin Beatrix te gast op 60-jarig ‘SER’ congres


Koningin Beatrix was vandaag aanwezig bij het congres ‘Veerkracht en vertrouwen’ omdat de raad die het organiseerde (Sociaal-Economische Raad) 60 jaar bestaat. Ter ere daarvan verscheen er ook een jubileumboek waar de Koningin uiteraard de eerste kreeg. De SER werd in 1950 opgericht bij de Wet op de bedrijfsorganisatie, het adviseert het kabinet en parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid


Foto (ANP)

7 opmerkingen:

 1. Jammer dat er van zo'n onaangekondigd bezoek nooit foto's komen...
  Vervelende dat je grieperig bent, beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap, ziek goed uit en we vernemen vanzelf wel weer het nieuws. Doe kalm aan, je website loopt niet weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap! Je hebt het flink te pakken volgens mij! Ziek lekker uit en we zien je logjes vazelf wel weer komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap Vivian.
  Ik begrijp nu dat je mijn email nog niet hebt beantwoord.
  Sterkte.
  Groetjes Jeannette.

  BeantwoordenVerwijderen