HUWELIJK CARLOS EN ANNEMARIE | De Oranjes

zaterdag 20 november 2010

HUWELIJK CARLOS EN ANNEMARIE

…Het Kerkelijk huwelijk in Brussel


Vandaag was het dan eindelijk zover. In de mooie Abdij ter Kamperen in Brussel gaven Prins Carlos en Prinses Annemarie voor de 2e keer elkaar het jawoord, maar dan in de kerk. Op 12 juni waren ze al voor de wet getrouwd in Wijk bij Duurstede, en de geplande huwelijksdatum – 28 augustus – ging niet door vanwege het overlijden van Prins Carlos Hugo. In plaats van een huwelijk vond er nu op die bewuste 28 augustus de bijzetting plaats van Carlos’ vader.


In het recentste interview met tijdschrift Royals vertelde Carlos wederom over zijn huwelijksaanzoek: “Het gebeurde op 2 september 2009. Ik wou Annemarie verrassen en ik dacht bij mezelf dat ze nooit aan die datum zou denken, want het was de verjaardag van onze kennismaking. Ik had ’s avonds een picknick georganiseerd bij een meer in het park van Paleis het Loo. Ze was zo verwonderd dat ze me meteen vroeg: ‘Weet je het wel zeker?’
Annemarie vertelt: “Het was net volle maan, die avond. Hij heeft mij een ring gegeven en we hebben champagne gedronken. Daarna hebben we met zijn tweetjes gegeten bij het meer.”


Screenshot_annemarie Aan het begin van de middag arriveerden de gasten, de Koninklijke familie was volledig aanwezig – Prins Constantijn en Prinses Laurentien hadden zelfs hun kinderen ook nog meegenomen. Verder was de Belgische Prins Lorenz als enige buitenlandse Koninklijke gast – in eigen land- aanwezig. Prins Constantijn en Tjalling ten Cate hadden een bijzondere rol; Constantijn trad officieel op als ‘getuige’ hoewel de hele Koninklijke familie dat onofficieel ook wel was.. en Tjalling was de ceremoniemeester.. Toen de gasten in de kerk zaten en ook de bruidegom Carlos met z’n moeder Irene gearriveerd was, kwam Annemarie met haar vader in een mooie oude auto aanrijden. Het stel had al eens aangekondigd een ‘duurzaam’ huwelijk te willen, daarom was bijvoorbeeld de sluier van de jurk van papier gemaakt.. Omdat zo’n witte jurk nogal gauw vies wordt waren er twee bruids’meisjes’ om de 4 meter lange sleep te dragen, Prinses Margarita en de zus van Annemarie: Constance Mensink-Gueltherie van Weezel. De jurk is gemaakt door de Belgisch-Nederlandse couturiers Devos en Hoffman, en de papieren sluier door Isabelle de Borchgrave. Annemarie droeg verder een diadeem dat onderdeel was van een cadeau van Koningin Emma aan Koningin Wilhelmina in 1896. In 2001 zijn de oorspronkelijke smaragden van het diadeem vervangen door vijf parels – sindsdien hebben we ‘m ook al meerdere keren op Prinses Máxima’s hoofd zien schitteren.


De kerkdienst werd geleidt door oud-bisschop van Rotterdam en tevens goede vriend van de Koninklijke familie, Philippe Bär, die bij de kinderen van Constantijn en Laurentien even het vermoeden deed wekken Sinterklaas te zijn met zijn grote gouden mijter. Na allerlei voorgelezen teksten en muziekstukken – die in het Nederlands, Frans, Engels, Spaans én Italiaans werden voorgedragen- kwamen dan eindelijk de ringen in beeld, Prinses Carolina mocht ze overhandigen. Natuurlijk hadden Prins Carlos en sinds nú Prinses Annemarie kort daarvoor elkaar het jawoord gegeven. Na de dienst vlogen de gasten snel naar buiten waar ze met rijst klaarstonden om over het bruidspaar te gooien toen die kussend de kerk uitkwamen. Na de plechtigheid reisden de gasten voor een hapje en een drankje af naar Château de la Hulpe, iets buiten Brussel. Het bruidspaar reed daar naartoe in een oude Bentley. En ze leefden nog lang en gelukkig..


FOTOSERIE


Enkele wazige screenshots van helaas alleen de aankomst (dus niet het bruidspaar samen) Maar ja foto's genoeg als je op bovenstaande fotolink klikt :)


 


Foto's: © Jannemieke, http://royalpost.punt.nl/
Overname verboden

11 opmerkingen:

 1. Wat ben je weer supersnel! Ook met de zwangerschap van Margaritha, wist het nog niet..... De bruid ziet er schitterend uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met jullie huwelijk Prins Carlos en Prinses Annemarie.
  Veel geluk samen gewenst van Jeannette.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind Annemarie er prachtig uit! Echt een prachtige locatie! De jurk van Annemarie was prachtig! De gasten zagen er allemaal feestlijk uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ook ik felisiteer het bruidspaar. veel geluk jeffrey, zoon van anja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een geweldige dag en jij hebt het weer geweldig samengevat.En de sccreenshots wazig, dat valt best mee. Bruidspaar van harte gefelicteerd en hopende gaan jullie een fantastische toekomst tegemoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vivian, je zou van mij wat foto´s mogen plaatsen, als je ze niet te lelijk vind... Vergeleken met de andere sites zijn de mijne niks, maar goed, misschien is iets beter dan niets! Ik hoor het wel, je screenshots zijn mooi, zeker die van de begroeting met de kindjes vind ik schatttig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prinses Annemarie zag er mooi uit! Leuk dat de hele Nederlandse koninklijke familie er was. En ook nog eens het leuke nieuws dat Margarita zwangers is! Helmaal leuk. Ik wens Prins Carlos en Prinses Annemarie veel geluk samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke foto's van het bruidspaar en zoveel familieleden! Annemarie lijkt me een sympathieke prinses. Ik vond haar jurk niet supermooi maar Carlos en zij tonen ècht gelukkig ! :wub:

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er waren nog meer buitenlandse gasten,oa. een broer van de groothertog uit Luxemburg en dom Duarte, de troonpretendent van Portugal.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik scrollde even naar beneden en zag toen dat er een heel stel foto's in dit logje gekomen waren die ik eerder niet gezien had. Mooi zijn ze hoor!

  BeantwoordenVerwijderen