Oranje nieuws - 2 & 3 november 2010 | De Oranjes

woensdag 3 november 2010

Oranje nieuws - 2 & 3 november 2010

Kroonprins bezoekt ‘Logistiek Centrum Woensdrecht’


Prins Willem-Alexander was gisteren te vinden in Woensdrecht waar hij een werkbezoek bracht aan ‘Logistiek Centrum Woensdrecht’ – een van de centrale plaatsen binnen de Defensie Materieel Organisatie.


Hij werd er geïnformeerd over de verschillende kerntaken van het centrum zoals het onderhoud en de logistiek van de F-16, Chinook, Cougar een Apache helikopter en het PC-7 opleidingsvliegtuig.Foto: RVD
Prinses Máxima bezoekt ‘Face2Face’ project op Bonhoeffer College


Leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede die gisteren spijbelden, zullen daar flink van gebaald hebben. Prinses Máxima bracht namelijk een onaangekondigd werkbezoek aan de school in het kader van het project ‘Face2Face’ van het Oranjefonds.


Dit project biedt mentorbegeleiding aan jongeren die moeilijk mee kunnen komen in het voortgezet onderwijs. Bovendien wil het project een poging doen om het opleidingsniveau en de stagemogelijkheden te versterken. Een techniek lokaal waar op dat moment geen les was bood uitkomst voor het gesprek wat de prinses met leerlingen en mentoren had. De gelukkige leerlingen worden ook allemaal ondersteund door het project en hadden daardoor deze onvergetelijke ontmoeting met de prinses. Zo erg is het dus nog niet om ‘moeilijk mee te komen’.Foto’s: BC Enschede
Koninginnedag 2011 in Limburg


De Koninklijke familie heeft eindelijk ’t zuiden van het land weer eens ‘ontdekt’. Na Zeeland, is volgend jaar op Koninginnedag Limburg aan de beurt. De plaatsen Weert en Thorn zullen het  decor zijn voor hopelijk weer een vlekkeloze dag.
4 van Vollenhovens op verjaardagsfeest René Froger


Zanger René Froger werd 50 jaar en dat moest dinsdag groots gevierd worden in theater Carré met een jubileumconcert waar bekende Nederlanders liedjes van hem zongen. Onder de aanwezigen waren ook Prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Prins Bernhard, Prinses Annette en Prinses Anita.


Op een of andere manier is de zanger erg bevriend geraakt met de van Vollenhovens – hij is bijvoorbeeld ook regelmatig aanwezig als er een van Vollenhoven kindje gedoopt wordt. Helaas kwamen Pieter, Bernhard, Annette en Anita hun stoel niet af om op te treden..


Foto: KLIK
Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven openen historisch ‘feestje’


Vandaag gaven Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven het startsein voor het ‘Historisch Belevenis Netwerk’ in Nijmegen.


Het netwerk biedt bezoekers aan om (inter)actief kennis te maken met de geschiedenis en cultuurhistorie van de regio Nijmegen. In totaal komen drie historische periodes aan bod: de Romeinen/Bataven, het Hertogdom van Gelre en Operatie Market Garden. Helaas waren Margriet en Pieter niet historisch gekleed..Foto: RBT – rechtenvrij
Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima lunchen met ‘uitblinkers’


Vandaag stonden de deuren van Paleis Noordeinde weer open voor de regelmatig terugkerende ‘uitblinkerslunch’ aangeboden door Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima aan mensen die ergens in uitgeblonken hebben.. sport, cultuur, journalistiek, gezondheidszorg, onderwijs, landbouw etc.. Wat de ongeveer 27 ‘uitblinkers’ voorgeschoteld kregen is wederom niet bekend.

5 opmerkingen:

 1. Maxima zag er leuk uit! Eenvoudig maar erg mooi!
  leuk dat je een foto hebt weten te vinden van het feest voor Rene Froger!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een prachtige log, Vivian, met die mooie foto's erbij, dat maakt het gezellig! Vooral die van Pieter en Margriet is leuk, zo tussen de Romeinen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat Koninginnedag daar word gevierd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke, overzichtelijke, log! En leuk dat je nog een foto het gevonden van het feest voor Rene !!

  BeantwoordenVerwijderen