Oranje nieuws – 5 t/m 7 november 2010 | De Oranjes

zondag 7 november 2010

Oranje nieuws – 5 t/m 7 november 2010

Prins Constantijn weer even terug naar school


Werknemers van de Europese Unie – dus ook Prins Constantijn – moesten vrijdag hun vroegere middelbare school bezoeken om met leerlingen te praten over de Europese Unie.


Constantijn was dus weer even op het Eerste Vrijzinnig Christelijk Lyceum in Den Haag waar hij plotseling voorafgaand aan een aardrijkskundeles voor de klas stond… Leerlingen die in het lokaal zaten wisten niet hoe snel ze foto’s moesten maken en sms’en dat Prins Constantijn bij hen voor de klas stond. Nadat de leerlingen gekalmeerd waren, kon Constantijn eindelijk doen waar hij voor gekomen was; praten over de EU.


Fotoserie (PPE)
Kroonprins Willem-Alexander opent nieuw onderzoeksinstituut Universiteit Twente


Kroonprins Willem-Alexander bracht vrijdag een bezoek aan het MESA + NanoLab van de Universiteit Twente om zich te laten informeren over de wijze waarop in die regio wordt gewerkt aan de ontwikkeling van economie.


In een wit pak – wat wel wat weg heeft van een mummy – ‘opende’ de prins aansluitend een nieuw onderzoeksinstituut van de Universiteit. In deze ‘cleanroom’ bekeek hij onder andere glaschips, waar alleen met handschoenen aan naar gekeken mocht worden. Gelukkig kon hij ’s avonds gewoon zonder handschoenen een lekkere zak eetbare chips opentrekken..


Fotoserie (PPE)
Prinses Máxima bezoek Startersdag Kamer van Koophandel


Prinses Máxima bezocht gisteren de Startersdag van de Kamer van Koophandel in Den Haag wat in het teken van microfinanciering stond.


Ze bezocht o.a. de informatiebeurs, en luisterde naar ondernemers met ervaringen in microfinanciering. Ook reikte ze een naambord uit aan de Kamer van Koophandel voor het kenmerk ‘Microfinancierings- ondernemerspunt’.


Fotoserie (PPE)
Beatrix_lantarenfestival Koningin Beatrix opent nieuw film -en muziektheater


Koningin Beatrix was gisteravond in Rotterdam om het nieuwe film – en muziektheater ‘LantarenVenster’ te openen.


Het nieuwe theater biedt jaarlijks zesduizend filmvertoningen en ruim honderd concerten aan. Het nieuwe gebouw in Rotterdam heeft vijf filmzalen van verschillende grootte. Daarnaast is er een 'multifunctionele zaal' met een grote speelvloer die geschikt is voor concerten, filmvoorstellingen, congressen en radio- en televisieprogramma's.


Fotoserie (PPE)
11 ruiten Paleis Noordeinde ingegooid


Zaterdagnacht heeft een 21-jarige man uit Zeist 11 ruiten van Paleis Noordeinde ingegooid, dat deed hij met bakstenen…Gelukkig kon het vreemde wezen al vrij snel aangehouden worden door de politie – na tips van getuigen. Er is flink wat schade aangericht, zie hier een van de foto’s..: KLIK (ANP)
Koningin Beatrix bij dienst 375-jarig bestaan Joodse Gemeente Amsterdam


Ter gelegenheid van het 375-jarig bestaan van de Joodse Gemeente in Amsterdam woonde Koningin Beatrix vandaag een ceremoniële dienst bij in de RaW Aron Schuster Synagoge, samen met nog wat hoogwaardigheidsbekleders.


In 1995 was ze ook al bij een jubileum aanwezig en ook dit keer was de kerk erg blij met haar komst: “Uw aanwezigheid hier geeft uw betrokkenheid bij onze gemeenschap aan en geeft blijk dat het Huis van Oranje ons een warm hart toedraagt en ons beschermt.” Aldus Chanan Hertzberger.


Foto (ANP)

6 opmerkingen:

 1. Willem-Alexander ziet er inderdaad uit als een mummy! Grappige foto's!
  Leuk dat we Constantijn eindelijk eens zien, hij mag wel wat vaker in NL actief zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat Constantijn dat deed. Alsof hij al jaren voor de klas staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat Constantijn terug ging naar zijn oude school!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het grof schandalig dat dat gebeurd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gisteren bij 'heren van Oranje' was er ook veel aandacht voor deze school, alleen jammer dat de prins er toen niet was:)

  BeantwoordenVerwijderen