Oranje nieuws – 4 november 2010 | De Oranjes

donderdag 4 november 2010

Oranje nieuws – 4 november 2010

Máxima spreekt op ‘Landbouw, Voedselzekerheid en Klimaatverandering’ conferentie


Zondag sprak Willem-Alexander al op de conferentie ‘Landbouw, Voedselzekerheid en Klimaatverandering’ en vandaag was het de beurt aan Prinses Máxima om als speciale pleitbezorger voor ‘Inclusive Finance for Development’ een aantal kantjes tekst op te lezen.


Ook Kofi Annan (voormalig secretaris-generaal van de VN) was aanwezig en hield een toespraak. Vlak voor de toespraken waren de twee druk in gesprek, en vergeleken ze hun toespraken wat uiteindelijk allebei ging over het belang van een goede toegang tot financiële diensten. De conferentie duurt nog t/m morgen, maar er zal geen Koninklijk bloed meer bij aanwezig zijn..


Fotoserie (PPE) - Toespraak
Deltacongres Kroonprins Willem-Alexander opent eerste Deltacongres


Kroonprins Willem-Alexander opende vandaag in het Circustheater in Den Haag het eerste Nationale Deltacongres waar de voorzitter van de Nederlandse Academie van Wetenschappen vervolgens het Deltaprogramma presenteerde.


Het Deltaprogramma - een nieuw Deltaplan - heeft als doel ons land nu en in de toekomst te beschermen tegen hoog water en de zoetwatervoorziening op orde te houden. Daarbij spelen veel aspecten een rol, zowel op het gebied van leefomgeving en economie als op het vlak van natuur, landbouw en recreatie. En natuurlijk kon de prins bij zo’n belangrijk onderwerp niet ontbreken.


Fotoserie (PPE)
Prinses Máxima luistert naar ‘pensioenbewustzijn debat’
...als erevoorzitter van Centiq, wijzer in geldzaken


Prinses Máxima kon in Den Haag blijven, want vanmiddag was ze aanwezig bij een bijeenkomst over pensioenbewustzijn van werknemers – dit in haar (nieuwe) functie als erevoorzitter van Centiq, Wijzer in geldzaken.


De bijeenkomst vond plaats in de Caballero fabriek – een voormalige sigarettenfabriek, waar vandaag iets totaal anders ‘gefabriceerd’ werd dan een sigaar.. Zogenaamde ‘partners’ en ‘professionals’ uit de pensioenwereld gingen met elkaar in debat onder toeziend oog van de prinses. Er werd veel gediscussieerd over de verantwoordelijkheid van pensioenuitvoerders en van werknemers om het bewustzijn van pensioen te verhogen – wat uiteraard alleen gebeuren kan als iemand z’n werk zó leuk vind dat ie vergeet dat hij/zij de pensioenleeftijd al behaald heeft. Tijdens het in eerste instantie saaie debat, kon gelukkig toch nog gelachen worden: Zie foto (ANP)
Prinses Margriet op ‘BioFarmind’ symposium


Prinses Margriet was vandaag bij een symposium ter gelegenheid van het 12,5 jarig jubileum van de organisatie ‘BioFarmind’ – een medisch biotechnologische bedrijfstak van Nederland. Op het symposium reikte Margriet vervolgens de eerste BioFarmind Innovatie Awards uit.


Fotoserie (PPE)

8 opmerkingen:

 1. Maxima zag er in het rood echt schitterend uit! Heel goed dat ze haar kapsel opgestoken had! Ziet er echt goed uit zo! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zijn er ergens nog meer foto´s te vinden van Willem Alexander op het Delta congres? ik zoek meerde foto´s van hem met de jeugd die daar aanwezig was.
  Als iemand antwoord heeft, kan diegene een nieuwe reactie plaatsen?
  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lizanne, Onderaan het bericht van de prins op het Delta congres staat een link naar een fotoserie, met o.a. deze foto van hem met jeugd: http://ppe-agency.com/preview.php?start=0&id=54136&zoektype=2&search=04-11-2010%20Delta

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi overzicht! Maxima zag er inderdaad leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen