Oranje nieuws – 29 & 30 november 2010 | De Oranjes

dinsdag 30 november 2010

Oranje nieuws – 29 & 30 november 2010

Prinses Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurprijs uit

Prinses Máxima reikte gisteren in Amsterdam de Prins Bernhard Cultuurprijs 2010 uit, dat deed ze door middel van  het omhangen van een grote houten ketting waarin verschillende onverklaarbare figuren gezaagd zijn.

Behalve de ketting kreeg ‘Het Orkest van de Achttiende Eeuw’ – die dit jaar de prijs won – ook een bedrag van 150.000 euro…dat is niet niks. Het Orkest kwam in aanmerking voor de prijs omdat ze een collectieve topprestatie leveren met hun muziekgezelschap wat al sinds de jaren 80 succesvol is.

Fotoserie (PPE)Prinses Máxima bij slotbijeenkomst Maatjesproject

Het was ijskoud toen Prinses Máxima vanochtend in Nijkerk arriveerde om als beschermvrouw van het Oranjefonds het ‘Beste Maatjes’ project te bezoeken.

De prinses stelde aan de burgemeester – die op haar te wachten stond – voor om snel naar binnen te gaan.. Binnen in ‘Hart van Holland’ vond de slotbijeenkomst plaats van het project, en werden er verschillende toespraken gehouden. Ook Máxima hield een toespraakje nadat ze bloemen en een cheque t.w.v. 500 euro had uitgereikt aan ‘maatjes van het eerste uur’.

Kroonprins Willem-Alexander bij UNSGAB vergadering in Zuid-Korea

Kroonprins Willem-Alexander was de afgelopen dag in Seoul, Zuid-Korea om daar de 15e vergadering voor te zitten van de Adviesraad van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties voor Water en Sanitatie (UNSGAB) Ook voerde hij gesprekken met een panel wat een actieplan heeft opgesteld voor bescherming tegen watergerelateerde rampen.

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat ze zich zo inzet voor het Oranjefonds! Mooie foto :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prachtige foto van de prinses! Ook de welkomsfoto is erg mooi! Dat maatjesproject is echt een goed project! En Willem-Alexander zat alweer in het buitenland, wel echt gaaf dat hij zich zo inzet voor de 'waterzaken.'

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie grote foto van Maxima. Maxima is echt vaak actief voor het Oranjefonds, heel goed! maxima zag er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maxima's outfit vind ik echt heel mooi! Die foto die je geplaatst hebt is erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen