Oranje nieuws - 26 t/m 28 november 2010 | De Oranjes

zondag 28 november 2010

Oranje nieuws - 26 t/m 28 november 2010

Kroonprins Willem-Alexander bezoekt NOS sportredactie
…”Alle Nederlandse pers opgerot” is verleden tijd, band Willem-Alexander en media herstelt..


Een tijdje geleden brachten Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima al een bezoek aan de redacties van NOS journaal en RTL nieuws, vrijdag kwam de prins nog eens terug bij de NOS studio’s om er de sportredactie te bezoeken.


Willem-Alexander is natuurlijk een enorme sportfanaat en lid van het IOC. Bovendien komt hij bij sportevenementen vaak zelf ook even aan het woord – hij wordt dan geïnterviewd door een NOS verslaggever. De banden met de media worden met dit soort bezoeken natuurlijk alleen maar vergroot, en wellicht heeft hij ook wel het gevoel nog iets goed te maken.. Vroeger was hij al niet zo te spreken over de pers..
Prinses Margriet opent tentoonstelling ‘Prinses Marianne, een leven van liefde en kunst’


Prinses Margriet verrichte gisteren in voorburg de opening van de tentoonstelling ‘Prinses Marianne, een leven van liefde en kunst’ omdat dit jaar wordt herdacht dat Marianne (dochter van Koning Willem I) 200 jaar geleden werd geboren.


Tentoongesteld wordt ook een portret van prinses Marianne (1810-1883), geschilderd door de Franse schilder C.J. Begas. Het schilderij, nagenoeg tweeënhalve meter hoog en twee meter breed, werd verpakt in een speciale kist en vorige week vrijdag via de buitenzijde het museum in getakeld. Het schilderij is eigendom van de gemeente Den Haag en normaal gesproken als bruikleen opgenomen in de collectie van Paleis Het Loo. Speciaal voor de expositie 'Prinses Marianne. Een leven van liefde en kunst' kwam het schilderij naar Voorburg.


Fotoserie (PPE)
Emma_4_jaar Emma van Vollenhoven 4 jaar


Emma van Vollenhoven – de dochter van Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita – wordt vandaag 4 jaar en dat is de leeftijd om voor het eerst naar school te gaan!


Binnenkort zal Emma haar eerste stapjes zetten in ‘De Witte School’ in Noordwijk, een bijzondere school waar vanaf groep 1 al Engels wordt gegeven.. Het zal dus niet lang meer duren voordat Emma weet wat ‘Happy Birthday’ betekent..
Foto( RVD)
Koningin Beatrix opent het DeLaMar theater


Koningin Beatrix opende vanmiddag het DeLaMar theater van Joop en Janine van den Ende.


De Koningin kreeg een rondleiding door het opgeknapte gebouw en bekeek aandachtig den fototentoonstelling met foto’s van beroemde fotografen. Ondertussen zaten zo’n 1500 genodigden in de zalen – te wachten op een voorstelling- die via het scherm de rondleiding van Beatrix door het theater mee konden beleven. Na het bezoek van de Koningin konden de genodigden dan eindelijk doen waar ze voor gekomen waren; genieten van een première..Foto's: ©  Robby Hiel,
Overname verboden

8 opmerkingen:

 1. gefeliciteerd Emma, beatrix zag er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schattige foto van Emma, met dat duimpje in haar mond. 4 jaar alweer, wat leuk dat je weet dat ze daar al Engels krijgt in groep 1. Wat jammer dat de koningin écht bont droeg, ik vind haar cape zo en zo niet zo mooi, maar wat ze er onder aan heeft lijkt wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog van harte Emma! Leuk dat Emma naar school mag, en leuk dat ze al zo jong Engels leert!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto van Emma, lijkt toch wel trekjes van haar vader te hebben ^^

  BeantwoordenVerwijderen