Oranje nieuws – 1 t/m 3 december 2010 | De Oranjes

vrijdag 3 december 2010

Oranje nieuws – 1 t/m 3 december 2010

Spullen uit Juliana's collectie worden geveild

Voorwerpen uit de nalatenschap van Koningin Juliana worden volgend jaar op 14, 15, 16 en 17 maart geveild in veilinghuis Sotheby’s in Amsterdam, in opdracht van haar vier dochters (Beatrix, Irene, Margriet en Christina)

De meeste voorwerpen zijn afkomstig uit paleis Soestdijk. Het gaat om gebruiksvoorwerpen, meubilair, servies, zilver en kunstwerken. De opbrengst gaat voor een groot deel naar het Rode Kruis (vanwege Juliana’s jarenlange betrokkenheid met het Rode Kruis) De rest wordt verdeeld over het Prinses Beatrix Fonds (keuze van koningin Beatrix), het Natuurcollege (keuze van prinses Irene), het Rode Kruis (prinses Margriet) en Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours (prinses Christina's keuze). Voorafgaand aan de veiling zijn er vijf kijkdagen voor het publiek, ook wordt er in februari een catalogus uitgegeven.Prinses Margriet en Prinses Mabel ingesneeuwd in Genève

Zowel Prinses Margriet als Prinses Mabel waren allebei in Genève, maar vanwege de vele sneeuwval zaten ze vast..

Margriet was er al van 29 november om de Governing Board van de internationale Federeatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan-verenigingen bij te wonen als vice-voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis en lid van de Governing Board. Waarom Prinses Mabel in Genève moest zijn is niet helemaal duidelijk. Ze baalde wel dat ze niet naar Amsterdam kon reizen om bij de Stop Aids now stunt te zijn, en twitterde: “Zo jammer dat ik niet bij @stopaidsnow stunt kan zijn omdat ik ingesneeuwd ben in Geneve. Benieuwd naar de fotos. #wereldaidsdag”Prinses Máxima actief op ‘Back-up dag’ Oranje Fonds

Prinses Máxima was donderdagmiddag te vinden in het Museum voor Communicatie in Den Haag om daar deel te nemen aan de landelijke werkconferentie ‘Back-up’.

Centraal stond de inzet van het Oranje Fonds voor het verbeteren van toekomstkansen voor jongeren . Het gaat bijvoorbeeld om huiswerkbegeleiding, mentorprojecten, weekeindscholen, maatjes, stagebegeleiding en coaching. De ‘rondetafelgesprekken’ waren ook letterlijk rond, en ook Máxima deed actief mee en schreef zelfs kantjes vol.Prinses Margriet ontvangt Revalidatie Prijs

Prinses Margriet is blijkbaar toch nog op tijd uit Genève weg kunnen komen, want ze ontving vandaag in Rotterdam de Nationale Revalidatie Prijs 2010 van het Revalidatiefonds vanwege haar inzet voor mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte.

Fotoserie (PPE)Prinses Máxima op Microfinancieringbezoek in Rotterdam

Prinses Máxima bezocht vanochtend als lid van de Raad van de Microfinanciering de Creative Factory en daarna een symposium in het Ondernemershuis in Rotterdam.

In de ‘Creative Factory’ kreeg de prinses een rondleiding en deed mee aan een spel ‘Mad Wish’ – een soort ganzenbordspel maar dan om elkaar met geld te treiteren etc. Het werkbezoek wordt afgesloten in het Ondernemershuis Zuid. RBZ heeft een symposium georganiseerd waar betrokken publieke en private partijen ervaringen uitwisselen over microfinanciering en coaching. Máxima was niet van plan het hele symposium bij te wonen, dus sprak vooraf met enkele mensen..

Foto: Máxima speelt ‘Mad Wish’(ANP) - Fotoserie (PPE)

8 opmerkingen:

 1. Wat een grappig bericht uit Genève, maar wel vervelend voor de prinsessen uiteraard!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat vervelend voor margriet en mabel dat ze ingesneeuwd zijn, maxima zag er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wát een supermooie outfit draagt Máxima, jammer dat we geen foto van het totaalplaatje hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel goed dat we Maxima op deze manier aan het werk zien. Mary, Mette-Marit of Mathilde zullen we volgens mij nooit zo zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi overzicht weer! Dat de royals nou al gelijk weer pech hebben door de sneeuw.
  Ik hou een wedstrijd over Amalia. Zal het leuk vinden als je ook meedoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto van prinses Máxima. Ze schreef zo te zien niet al te netjes! Wel een grappige tweet van prinses Mabel, als ze niet op twitter zat hadden we dat niet geweten..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo te zien draagt Máxima een heel geslaagde outfit! En haar verlovings- en trouwring komen ook zo mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen