Koninklijk Paar en Prinses van Oranje bezoeken Caribisch deel van het Koninkrijk - VII | De Oranjes

maandag 6 februari 2023

Koninklijk Paar en Prinses van Oranje bezoeken Caribisch deel van het Koninkrijk - VII

Op Sint Maarten werden de Koning, Koningin Máxima en de Prinses van Oranje vandaag op Princess Juliana International Airport welkom geheten door gouverneur Ajamu Baly van Sint Maarten.
De eerste dag van het bezoek aan Sint Maarten stond onder meer in het teken van de opbouw van het eiland na de verwoestingen van orkaan Irma in september 2017. Het gezelschap bezocht de luchthaven die momenteel nog wordt herbouwd. Ook werd een bezoek gebracht aan hulp- en rampenbestrijdingsdiensten waar het Koninklijk Paar en de Prinses van Oranje assisteerden tijdens een rampenoefening.
Vervolgens bezochten ze het SXM Medical Center. Dit ziekenhuis vervult een belangrijke regiofunctie en behandelt ook veel patiënten van Sint Eustatius en Saba. Het Koninklijk Paar en de Prinses spraken met patiënten en werden aansluitend bijgepraat over de uitbreiding van het ziekenhuis.
Aansluitend vond een lunch plaats met de ministerraad. Vanmiddag bezocht het gezelschap de muurschilderingenroute Color Me SXM in Philipsburg. Deze murals hebben tot doel de leefbaarheid in Philipsburg te verbeteren nu veel panden nog altijd leegstaan of beschadigd zijn na de orkaan. Ter afsluiting van de dag presenteerde Sint Maarten haar culturele leven tijdens een wandeling en met een concert op de Boardwalk van Philipsburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten