Koning Willem-Alexander nodigt honderd gasten uit voor lunch tien jaar Koningschap | De Oranjes

maandag 13 februari 2023

Koning Willem-Alexander nodigt honderd gasten uit voor lunch tien jaar Koningschap

Ter gelegenheid van zijn tienjarig Koningschap biedt Koning Willem-Alexander op woensdag 26 april honderd mensen een feestelijke lunch aan in de Oranjezaal op Paleis Huis ten Bosch: een ‘10Maal’. In een video roept de Koning op om inwoners van het Koninkrijk der Nederlanden voor deze lunch voor te dragen.  
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen graag honderd gasten ontvangen die in de ogen van anderen een tien verdienen vanwege hun bijzondere betekenis voor hun omgeving.

Koning Willem-Alexander: “De afgelopen tien jaar heb ik heel veel mensen ontmoet die zich fantastisch inzetten voor anderen, voor de buurt of het algemeen belang. Voor hun inzet voor Nederland wil ik die mensen bedanken. Eind april hoop ik tien jaar uw koning te zijn. Ik wil dan graag trakteren op een feestelijke lunch. Voor mensen die een tien verdienen vanwege hun inzet voor anderen. Kent u zo iemand? Dan wil ik diegene graag ontmoeten.”

In de video wordt de Koning zogenaamd gebeld door het keukenpersoneel om een handje te helpen. Vervolgens is te zien hoe hij een gevulde avocado maakt en dit persoonlijk naar de Oranjezaal brengt. 

Aanmelden kan op https://10maal.nl/

1 opmerking:

  1. Een mooi streven om gasten uit te nodigen die iets bijzonders hebben gedaan voor de samenleving/omgeving. Ik ben benieuwd

    BeantwoordenVerwijderen