Koninklijk Paar en Prinses van Oranje bezoeken Caribisch deel van het Koninkrijk - IX | De Oranjes

woensdag 8 februari 2023

Koninklijk Paar en Prinses van Oranje bezoeken Caribisch deel van het Koninkrijk - IX

Het Koninklijk bezoek aan de Caribische eilanden werd vandaag voortgezet op Sint Eustatius. Na een ontvangst door regeringscommissaris Alida Francis werd er gewandeld door de historische kern van Oranjestad waarbij ondertussen kennisgemaakt werd met de bewolking. Tijdens deze wandeling werd ook stilgestaan bij het slavernijverleden.
                      Amalia verschijnt deze hele reis al met mooie, grote oorbellen. 

Vervolgens vond er een debat plaats met jongeren waarin werd ingegaan op de toekomst van jongeren op het eiland.Na een lunch met diverse inwoners van Sint Eustatius bezochten de Koning, Koningin Máxima en de Prinses van Oranje Zeelandia Beach waar zij uitleg kregen over natuurbeheer op het eiland en over de jaarlijkse Beach Clean Up van Statia-doet. Vervolgens bezocht het gezelschap een gemeenschapstuin waar zij in gesprek gingen met agrariërs over de voedselvoorziening op Sint Eustatius. Doordat veel voedsel wordt geïmporteerd zijn de prijzen hoog en is er een tekort aan verse producten op het eiland.

Aansluitend nam het gezelschap deel aan een basketbaltraining met scholieren. Het bezoek aan Sint Eustatius werd afgesloten met een manifestatie in Fort Oranje die in het teken staat van cultureel erfgoed van Sint Eustatius.
Ze kregen hier uitleg over het slavernijverleden, ze voerden gesprekken met mensen die daar wonen, en proefden van het lokale eten en drinken. Ook werden ze gezandstraald op het strand tijdens een fotomoment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten