Koninklijk Paar en Prinses van Oranje bezoeken Caribisch deel van het Koninkrijk - IV | De Oranjes

woensdag 1 februari 2023

Koninklijk Paar en Prinses van Oranje bezoeken Caribisch deel van het Koninkrijk - IV

Vandaag stapten Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de Prinses van Oranje aan boord van de Zr. Ms. Holland voor een tocht van Aruba naar Curaçao. 
Foto: Ministerie van Defensie

Aan boord van de Zr. Ms. Holland vond een gesprek plaats over de inzet van het ministerie van Defensie in het Caribisch gebied, gevolgd door een rondleiding over het schip en demonstraties. Amalia had zich voor haar kledingkeuze ook geinspireerd op de zee; naast een broek en blouse met veel blauw droeg ze oorbellen in de vorm van een kwal. Defensie draagt bij aan de veiligheid in alle delen van het Koninkrijk der Nederlanden. In het Caribisch deel zijn een aantal kazernes om te kunnen voldoen aan de drie hoofdtaken: bescherming van de integriteit van het grondgebied, bevordering en handhaving van de internationale rechtsorde en ondersteuning van de lokale autoriteiten. Voorbeelden hiervan zijn anti-drugsoperaties, ondersteunen bij reddingsacties en noodhulp leveren bij orkanen. 
Foto: Ministerie van Defensie

Na de aankomst in de St. Annabaai van Willemstad vond de begroeting plaats door onder meer gouverneur Lucille George-Wout, met aansluitend het welkomstceremonieel voor het bezoek aan Curaçao.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten