Koninklijk Paar en Prinses van Oranje bezoeken Caribisch deel van het Koninkrijk - VI | De Oranjes

vrijdag 3 februari 2023

Koninklijk Paar en Prinses van Oranje bezoeken Caribisch deel van het Koninkrijk - VI

Vanochtend bezocht het Koninklijk gezelschap Landhuis Knip, op de voormalige plantage waar Tula in 1795 de slavenopstand startte.
Op de plantage werd een voorstelling bekeken over de opstand en werd gesproken met nazaten van tot slaaf gemaakten. Aansluitend brachten de Koning, Koningin en Prinses een bezoek aan Hofi Mango, een voormalige suikerplantage dat nu een natuurpark is, waar onder meer een hoveniersopleiding is opgezet.
Vanmiddag woonden de Koning, Koningin Máxima en de Prinses van Oranje op het strand van Cas Abao een presentatie bij van de Sea Turtle Conservation en Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) over beschermde zeegebieden en het behoud van de schildpaddenpopulatie. Amalia mocht een herstelde zeeschildpad uitzetten in zee met de naam Mojito, vernoemd naar haar paard. Amalia had voor de gelegenheid ook een tasje bij zich in de vorm van en schildpad.
 
 Ter afsluiting van het bezoek aan Curaçao vond vanavond een ‘Tumba Muziekconcert’ plaats met carnavalsoptredens op het Brionplein. De avond werd georganiseerd ter ere van wijlen Boy Dap, die als de koning van de Tumba wordt beschouwd, een dans- en muziekstijl die zijn oorsprong vindt in Afrika.

1 opmerking:

  1. Wat mooi dat Amalia haar jurk die ze droeg bij de inleiding in de Raad van State. deze jurk staat haar erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen