Koning Willem-Alexander ontmoet familie en vrienden van aardbevingsslachtoffers | De Oranjes

dinsdag 14 februari 2023

Koning Willem-Alexander ontmoet familie en vrienden van aardbevingsslachtoffers

Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag bij Vadercentrum Adam in het Laakkwartier in Den Haag gesproken met mensen die familie en vrienden hebben in de door aardbevingen getroffen gebieden in Turkije en Syrië. De Koning werd tijdens zijn bezoek vergezeld door burgemeester Van Zanen van de gemeente Den Haag. 
Foto: RVD


Na aankomst in het Vadercentrum gingen de Koning en burgemeester Van Zanen tijdens de dagelijkse maaltijd voor vrijwilligers van het centrum in gesprek over de gevolgen van de aardbevingen. In Den Haag woont een grote gemeenschap van mensen met een Turkse, Syrische, Turks-Arabische en Koerdische achtergrond. Zij vinden steun bij elkaar en bij andere Hagenaren in het Vadercentrum. De Koning en burgemeester spraken met vertegenwoordigers uit deze gemeenschappen over de situatie en wat zij vanuit Nederland kunnen doen voor hun getroffen familieleden en vrienden. 
Foto's: RVD

Woensdag 15 februari organiseert het Vadercentrum een benefietactie. Deze bestaat uit een solidariteitsbijeenkomst, een maaltijd en een cultureel programma. Het multiculturele Vadercentrum Adam is een trefpunt voor alle buurtbewoners uit het Laakkwartier, maar richt zich in het bijzonder op de emancipatie en participatie van vaders. Dit heeft een positieve impact op zowel het eigen gezin als de buurt. Ruim 175 vrijwilligers van verschillende achtergronden organiseren dagelijks cursussen en workshops. Daarnaast zetten zij zich in als buurtvaders en werken zij bij het naastgelegen uitgiftepunt van de voedselbank en de weggeefwinkel waar mensen gratis gebruikte spullen kunnen ophalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten