Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2018 uit aan Reinbert de Leeuw | De Oranjes

maandag 26 november 2018

Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2018 uit aan Reinbert de Leeuw

Koningin Máxima heeft vanmiddag in Muziekgebouw aan ’t IJ de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2018 uitgereikt aan dirigent en componist Reinbert de Leeuw. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland.



Het Cultuurfonds heeft de prijs aan De Leeuw toegekend vanwege zijn grote betekenis voor eigentijdse muziek in binnen- en buitenland. Als pianist, componist, inspirator en dirigent vindt het Cultuurfonds hem een baanbreker en voorvechter voor nieuwe muziek. Aan de prijs is een bedrag van 150.000 euro verbonden. De ontvanger krijgt een CultuurFonds op Naam met een startkapitaal van 75.000 euro en een vrij besteedbaar bedrag van 75.000 euro. De ontvanger van de oeuvreprijs bepaalt samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds welke projecten voor cultuur, natuur of wetenschap vanuit het fonds op naam ondersteund worden.
Ook Prinses Marilène was aanwezig:

2 opmerkingen:

  1. Goed werk wat ze doet onze koningin, maar sorry, de jurk die ze aangeeft vind ik persoonlijk vreselijk. Haar kapsel zit erg mooi. en dat is dan ook het enige.

    BeantwoordenVerwijderen