Koning Willem-Alexander bezoekt bergtraining mariniers in Schotland | De Oranjes

vrijdag 2 november 2018

Koning Willem-Alexander bezoekt bergtraining mariniers in Schotland

Koning Willem-Alexander heeft gisteren en vandaag een bezoek gebracht aan mariniers op oefening in de Schotse Hooglanden. Het Korps Mariniers traint jaarlijks in bergachtige en arctische gebieden om wereldwijd operaties en trainingen te kunnen uitvoeren.
Foto: Jarno van Kraayvanger/Ministerie van Defensie


Tweehonderd mariniers krijgen vijf weken training in het overleven, opereren en verplaatsen onder zware klimatologische omstandigheden in bergachtig gebied. In theorie en praktijk leren ze navigeren en het kiezen van veilige routes en overnachtingsplekken. Het oefenen van verscheidene klim- en stijgtechnieken is onderdeel van de training. Het bezoek van de Koning startte met een rondleiding over het basiskamp. Tijdens de rondgang sprak hij met logistiek en ondersteunend personeel.

Aansluitend sloot hij aan bij een verkenningseenheid die zich te voet verplaatsten naar het overnachtingskamp in het trainingsgebied. In het kamp volgde de Koning verschillende lessen en nam deel aan een briefing voor de nachtelijke oefening. Na een korte nachtrust, volgde een gezamenlijk ontbijt en nam hij deel aan de oefening. Na de oefening in Schotse Hooglanden keerde de Koning terug naar het basiskamp waarmee het bezoek werd afgesloten.
                                                             Foto's: Jarno van Kraayvanger/Ministerie van Defensie

2 opmerkingen:

  1. Een ontspannen koning en zo te zien had hij het erg naar zin. Mag ook wel met zijn drukke werkzaamheden.

    BeantwoordenVerwijderen