Koning Willem-Alexander bezoekt 30e conferentie van Nederlandse Defensie- en Veiligheidgerelateerde Industrie | De Oranjes

donderdag 15 november 2018

Koning Willem-Alexander bezoekt 30e conferentie van Nederlandse Defensie- en Veiligheidgerelateerde Industrie

Koning Willem-Alexander woonde vandaag de 30e conferentie bij van de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) in Rotterdam.

Minister Bijleveld van Defensie was één van de sprekers op het symposium. Aansluitend bezocht de Koning de NIDV-tentoonstelling, waar industrie, overheid en kennisinstituten op het gebied van defensie- en veiligheidgerelateerde industrie uit Europa en daarbuiten zich presenteren en elkaar ontmoeten. De NIDV is de brancheorganisatie van Nederlandse bedrijven die producten en diensten leveren op het gebied van nationale en internationale veiligheid. De NIDV treedt op als informatieverstrekker, belangenbehartiger en dienstverlener. Dit doet de organisatie via een aantal platformen, zoals een specifiek platform voor bedrijven die een rol spelen bij de ontwikkeling, bouw en het onderhoud van schepen, vliegtuigen of command and control systemen. Ook uitrusting en diensten voor politie en Koninklijke Marechaussee, brandweer en andere hulpverleners worden geleverd door NIDV-bedrijven. Het thema van de NIDV-conferentie 2018 was internationale samenwerking. Door middel van presentaties, break-out sessies en deelname van Nederlandse en internationale bedrijven en organisaties werd het belang en de mogelijkheden van internationale samenwerking in de sector besproken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten