Koninklijk paar ontvangt president van Oostenrijk | De Oranjes

woensdag 14 november 2018

Koninklijk paar ontvangt president van Oostenrijk

De bondspresident van Oostenrijk, Alexander Van der Bellen, bracht vandaag een officieel bezoek aan Nederland. De president werd vergezeld door zijn echtgenote, Doris Schmidauer. Het bezoek stond in het teken van het bestendigen van de bilaterale relaties.


Koning Willem-Alexander ontving president Van der Bellen en zijn echtgenote met een welkomstceremonie op Paleis Noordeinde in Den Haag, gevolgd door een audiëntie. Aansluitend boden de Koning en Koningin Máxima het presidentiële paar een lunch aan. De Koning en de president hielden daarbij een toespraak.
Vanmiddag werd bondspresident Van der Bellen in het gebouw van de Eerste Kamer in Den Haag ontvangen door de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal, mevrouw Ankie Broekers-Knol en mevrouw Khadija Arib. Verder bezocht hij het Mauritshuis en museum Meermanno in Den Haag. Minister-president Rutte ontvangt bondspresident Van der Bellen vanavond in het Catshuis voor een diner. Het diner staat in het teken van de goede betrekkingen tussen Oostenrijk en Nederland.

1 opmerking:

  1. Ik vond de koningin er bij de bijeenkomst van de president er maar vermoeid uitzien. ze had er al een activiteit opzitten, waar ze stralend naar buiten kwam, maar het heeft haar ook vermoeid. Ik hoop wel dat ze zich in acht neemt. ze zag er qua kleding goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen