Koning Willem-Alexander bij symposium dr. Denis Mukwege Foundation | De Oranjes

woensdag 28 november 2018

Koning Willem-Alexander bij symposium dr. Denis Mukwege Foundation

Koning Willem-Alexander was vanavond in De Nieuwe Kerk in Den Haag aanwezig bij een symposium van de dr. Denis Mukwege Foundation. Het symposium stond in het teken van het Initiatief voor Herstel en Erkenning, een nieuw internationaal samenwerkingsverband.


Dr. Denis Mukwege is een Congolese gynaecoloog en activist die slachtoffers heeft geopereerd en wereldwijd strijdt tegen het gebruik van verkrachting als oorlogswapen. Samen met de Iraakse activiste Nadia Murad ontvangt hij dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede. Mukwege ontving in 2016 ook de Four Freedoms Award. Aan het symposium namen overheden, internationale organisaties en donoren deel. Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg heeft tijdens het symposium gesproken. In het programma namen slachtoffers uit conflictgebieden ook een prominente rol in.
Het symposium is onderdeel van een vijfdaagse conferentie van het Internationaal Slachtoffer Netwerk. In het netwerk zijn vrouwen verenigd die in hun thuislanden seksueel geweld tijdens oorlogen en genocides hebben meegemaakt. Zij delen ervaringen en ontwikkelen gezamenlijk strategieën ter bestrijding hiervan. De Koning woonde het symposium bij en sprak met slachtoffers, dr. Denis Mukwege en het bestuur van de stichting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten