Koningin Máxima geeft startsein Burendag en doopt Máxima roos | De Oranjes

dinsdag 13 juni 2017

Koningin Máxima geeft startsein Burendag en doopt Máxima roos

Koningin Máxima gaf vanochtend in het Drentse Nieuw-Buinen het startsein voor de 12e editie van Burendag, wat dit jaar op 23 september plaatsvind. Vanmiddag was de Koningin in Winschoten voor de onthulling van een nieuwe roos met de naam...Koningin Máxima.De jaarlijkse Burendag vind dit jaar op 23 september plaats. De dag is in het leven geroepen om het contact tussen buurtgenoten te bevorderen en er zo voor te zorgen dat buurten socialer en veiliger worden. Met Burendag wordt daar een mooie start voor gegeven, bijvoorbeeld met het aanleggen van een buurtmoestuin, een culturele middag, sport- en speldagen of het samen leuker maken van de straat. Ook in Nieuw-Buinen wordt al jaren deelgenomen aan deze 'sociale dag' van het Oranje Fonds.
Om extra aandacht te vestigen op de website burendag.nl droegen diverse vrijwilligers een shirt met een letter dat samen de naam van de website moest vormen. Koningin Máxima was de 'punt' dus hield een papier vast met een punt erop.
Na dit startsein reisde de Koningin door naar Winschoten, zo'n veertig minuten vanuit Nieuw-Buinen. Onderweg zette ze nog even een hoed op. In het Rosarium onthulde en doopte de Koningin een nieuwe roos ter ere van het vijftigjarig bestaan van het Rosarium en het daarvoor door de gemeente Oldambt uitgeroepen Jaar van de Roos.
Máxima's kleding en hoed kleurden perfect bij de roos en, zo te zien, rook de Máxima roos ook lekker.
Met de doop van de roos ging ook een landelijk symposium van de Nederlandse Rozenvereniging van start. Tijdens het symposium staan de bodem, onderstammen, export van onderstammen uit het gebied en de ontwikkeling van de nieuwe roos centraal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten