Prinses Beatrix reikt Zilveren Anjers uit | De Oranjes

woensdag 14 juni 2017

Prinses Beatrix reikt Zilveren Anjers uit

Prinses Beatrix heeft vandaag de Zilveren Anjers van het Bernhard Cultuurfonds uitgereikt in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.


Dit jaar werd de onderscheiding toegekend aan Jan Buisman uit Den Haag, Elise Wessels-van Houdt uit Amsterdam en Pieter Breuker uit Feanwâlden. Jan Buisman ontving de Zilveren Anjer voor zijn onderzoek en publicaties over het weer in Nederland. Deze zijn van grote waarde voor de meteorologie en de Nederlandse geschiedschrijving. In zijn publicaties ‘Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen’ geeft Buisman een overzicht van het klimaat vanaf de achtste eeuw. Het is een belangrijk naslagwerk van de historische weersomstandigheden, en behoort tot ons cultureel erfgoed.
De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Prinses Beatrix deze taak overgenomen.

1 opmerking:

  1. stralende prinses Beatrix - maar heeft iemand ook gezien, dat bij aankomst op de Dam haar neus bloede? Hoop wel, dat zij gezond is... !

    BeantwoordenVerwijderen