Koningin Máxima bezoekt Defensie Cyber Commando | De Oranjes

donderdag 15 juni 2017

Koningin Máxima bezoekt Defensie Cyber Commando

Koningin Máxima bracht vanochtend een werkbezoek aan het Defensie Cyber Commando (DCC) op de Beatrixkazerne in Den Haag. 
Foto: Ministerie van Defensie
Het DCC is opgericht op 25 september 2014 en maakt deel uit van de Koninklijke Landmacht. Het cyber commando zet zich in voor de digitale veiligheid van de hele Defensieorganisatie en haar partners. Belangrijkste taken zijn het verdedigen van digitale systemen tegen aanvallen en spionage, informatie verkrijgen over mogelijke cyberbedreigingen en het kunnen aanvallen, manipuleren of uitschakelen van digitale systemen van tegenstanders. Tegenstanders kunnen andere landen zijn, maar ook (terroristische) organisaties of hackers.
Foto: Ministerie van Defensie
Tijdens het werkbezoek werd in verschillende demonstraties getoond hoe een digitale strijd er uit kan zien. Medewerkers en stagairs van het DCC gaven een toelichting op de projecten waar ze aan werken. Ook sprak Koningin Máxima met een vertegenwoordiging van de medezeggenschapscommissie over het aantrekken en behouden van cyberspecialisten voor Defensie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten