Koningin Máxima bezoekt Plant-e in Wageningen | De Oranjes

woensdag 7 juni 2017

Koningin Máxima bezoekt Plant-e in Wageningen

Koningin Máxima bracht vandaag een bezoek aan Plant-e. De duurzame startup ontwikkelt producten waarmee elektriciteit opgewekt kan worden uit planten. 


Onopvallend in de bossen naast een voetbalveld, maar wel in herkenbare kleding arriveerde Máxima vanochtend in Wageningen bij Plant-e. Koningin Máxima werd ontvangen door Marjolein Helder en Nanda Heshof-Schrama. Zij verzorgden een introductie over het bedrijf en de technologie die zij ontwikkelen. Kern van die technologie is dat levende planten worden ingezet voor elektriciteitsopwekking. Een deel van het organisch materiaal dat een plant produceert door middel van fotosynthese komt in de bodem.

De bacteriën die in de grond leven breken dit organisch materiaal af waarbij elektronen vrijkomen. De technologie van Plant-e zorgt ervoor dat deze elektronen gebruikt kunnen worden als elektriciteit. Tijdens de rondleiding sprak Koningin Máxima met medewerkers die uitleg gaven over de verschillende producten die het bedrijf ontwikkelt. Een van die producten is een doe-het-zelf pakket. Hiermee kunnen mensen hun eigen plantbatterijen bouwen om zo zelf te experimenteren met de technologie. Doelstelling van deze technologie is om duurzaam energie op te wekken, ook op plekken waar conventionele energieopwekking niet mogelijk is. Afsluitend nam Koningin Máxima deel aan een discussiebijeenkomst waarbij onder meer werd gesproken over toepassingsmogelijkheden van deze technologie voor overheden en bedrijven.

2 opmerkingen:

  1. Een leuke mantel droeg de koningin, die we al verschillende keren hebben gezien en die blijft haar mooi staan.
    Leuk verslagje van dit bezoek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er is ook een bedrijf in Lima-Peru ."Alinti" . Elektriciteit via planten

    BeantwoordenVerwijderen