Koninklijk paar en Prinses Beatrix bij uitvaart Prins Richard | De Oranjes

dinsdag 21 maart 2017

Koninklijk paar en Prinses Beatrix bij uitvaart Prins Richard

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix waren vanmiddag in het Duitse Bad Berleburg aanwezig bij de afscheidsdienst voor Prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg. De echtgenoot van de Deense Prinses Benedikte overleed vorige week maandag op 82-jarige leeftijd.



Voor Koningin Máxima was het een drukke dag. Vanochtend was ze nog in Den Haag bij de opening van de derde editie van de Impact Summit Europe 2017. Ze had daarna nog kort de tijd om snel om te kleden en met haar man en schoonmoeder per helikopter naar Duitsland te vliegen waar in de Stadskerk van Bad Berleburg om 14.00 uur de dienst begon.
Vooral de aanwezigheid van Prinses Beatrix werd verwacht. Zij leerde Prins Claus kennen op de bruiloft van Richards zus Tatiana, en Richard trad daarna enkele keren op als bliksemafleider voor de ontluikende relatie tussen Claus en Beatrix door een begeleider van de prinses te spelen. Lang werd dan ook gedacht dat hij haar geliefde was. Bijzonder genoeg ontmoette Prins Richard op zijn beurt zijn vrouw Benedikte tijdens het huwelijk van Prinses Beatrix en Prins Claus. In de halve eeuw sindsdien waren Richard en Benedikte op veel hoogtijdagen van de Oranjes aanwezig en het laatste publieke optreden van Richard in Denemarken was in 2015 bij het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten