Prinses Laurentien bezoekt Bonaire | De Oranjes

woensdag 8 maart 2017

Prinses Laurentien bezoekt Bonaire

Prinses Laurentien was de afgelopen dagen op Bonaire. Daar installeerde ze officieel de Raad van Kinderen en nam ze deel aan de conferentie 'Opvoeden als basis voor kinderrechten'.


Gisteren leidde Laurentien op de conferentie een dialoogsessie met professionals en kinderen. De conferentie ‘Opvoeden als basis voor kinderrechten’ is een initiatief van de Interlandelijke Taskforce Kinderrechten, waarin Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Nederland vertegenwoordigd zijn. Naast vertegenwoordigers van deze landen nam ook Caribisch Nederland hieraan deel. Vandaag installeerde Laurentien, in de zwarte jurk die ze in december in India ook droeg, als oprichter van de Missing Chapter Foundation officieel de Raad van Kinderen op Bonaire.
Laurentien vertelde in het tv-programma WNL op zondag over haar reis naar Bonaire: ”Kinderen op de Antillen zijn totaal niet gewend om mee te praten, om mee te denken. Ze hebben eigenlijk geen plek in de samenleving. Het gaat er veel hiërarchischer aan toe. Ze leren op school hun mond te houden ‘totdat er met je gesproken wordt’. Met de Raad van Kinderen veranderen we de spelregels. Kinderen hebben zoveel meer kennis dan wij vroeger op die leeftijd hadden. Ze moeten ergens naar toe met die kennis. Als je ze een platform geeft en je geeft ze de opdracht ‘ga met die daadkracht aan de slag’, dan heb je een geweldige positieve impuls in de samenleving die we volgens mij nodig hebben.”

2 opmerkingen:

  1. Wat een goed werk doet ze voor en met de de kinderen. Niet alleen in nederland, maar nu ook in het buitenland.

    BeantwoordenVerwijderen