NL Doet: Koninklijk paar knapt buurttuin Breda op | De Oranjes

vrijdag 10 maart 2017

NL Doet: Koninklijk paar knapt buurttuin Breda op

Vandaag en morgen vind weer de jaarlijkse actie 'NLdoet' plaats. Natuurlijk waren ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima weer actief. In Breda hielpen ze mee om een buurttuin op te knappen.
Foto: Redmar Kruithof/Oranje Fonds


Voor de tweede keer binnen 24 uur arriveerde Koning Willem-Alexander in Breda. Gisteren bracht hij een onaangekondigd bezoek aan basisschool Sinte Maerte. Vandaag kwam hij samen met Koningin Máxima klussen in een toekomstige buurttuin. Ook dat was uiteraard niet aangekondigd. Een handjevol pers was wel ingelicht om het werk van het Koninklijk paar op camera vast te leggen. Voordat de buurttuin in de wijk 'Hoge Vught' een paradijs wordt met een moestuin, kindertuin en natuurspeeltuin moet er nog veel gebeuren. Gelukkig was het Koninklijk paar gekleed op de 'modderpoel'. Ze hielpen met schoonmaken en schilderen van de kantine. Verder nam Koningin Máxima de bloembakken tot haar rekening. Op de vraag of ze groene vingers heeft zei ze: "Ik oefen te weinig."

Foto's: Redmar Kruithof/Oranje Fonds


Willem-Alexander koos voor het zwaardere werk. Hij hielp mee met het in elkaar zetten van een moestuinbak. Daar was veel til - en graafwerk voor nodig. Hij besloot zijn vest uit te trekken en verder te werken in het witte NL Doet T-shirt.
Nadat ze het onkruid had verwijderd en de violen in een bloembak had geplant, gaf de Koningin het toekomstige eendenhok nog een kleurtje. Ze is inmiddels een ervaren schilder. Bij iedere versie van NL Doet heeft ze wel een kwast in haar hand.
Foto: Redmar Kruithof/Oranje Fonds
Tot slot sprak het Koninklijk paar kort met de pers. Op de vraag of ze wel eens meer vrijwilligerswerk doen op NL Doet na, zei de Koning dat ze wel eens pannenkoeken hebben gebakken in een bejaardenhuis. Verder zeiden ze dat ze terugkijken op een leuke middag in Breda en in de zomer willen terugkomen om alles in bloei te zien.

Morgen is de tweede dag van NL Doet. Waarschijnlijk komt dan Prinses Beatrix met een aantal andere leden van de Koninklijke familie nog in actie.

2 opmerkingen:

  1. Erg leuk om het koningspaar ook zo bezig te zien. Gewoon als 'normale' mensen aan het werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldige foto's levert dit ook op, actie momenten :) altijd weer leuk dat ze zo actief mee doen.

    BeantwoordenVerwijderen