NL Doet: Prinses Beatrix maakt Speeltuin Kloosterplantsoen schoon | De Oranjes

zaterdag 11 maart 2017

NL Doet: Prinses Beatrix maakt Speeltuin Kloosterplantsoen schoon

Prinses Beatrix heeft nog nooit een editie van NL Doet overgeslagen, dus ook vandaag niet. De prinses hielp vanochtend drie uur mee om Speeltuin Kloosterplantsoen in IJsselstein schoon te maken.
De Stichting Speeltuin Kloosterplantsoen beheert en onderhoudt de speeltuin die zo ingericht is dat kinderen t/m 12 jaar met en zonder beperking op een veilige, uitdagende en natuurlijke manier kunnen spelen. De prinses hielp mee om de speeltuin gereed te maken voor het nieuwe seizoen. Voor de vrijwilligers was het een complete verrassing dat ze Koninklijke hulp kregen. Een groepje pers was uiteraard wel op de hoogte. Ze stonden er dan ook met hun neus bovenop toen Prinses Beatrix met een hogedrukspuit de betonnen tafel en stoelen schoon spoot. "Ik heb er zo'n zin in" zei de prinses lachend, met een blik op de fotografen en cameraploegen. Toch kon ze zich inhouden om niemand nat te spuiten.
Aansluitend werd een nieuwe laag houtsnippers onder de betonnen bank en stoelen aangebracht. Met een hark maakte de prinses er een mooi tapijtje van.
Foto's: Screenshots Blauw Bloed

Nadat ze ook nog de zitbankjes bij de speeltoestellen schoon geschrobd had, bleef Prinses Beatrix gezellig lunchen met de aanwezige vrijwilligers. Ook kreeg ze een bloemetje:

3 opmerkingen:

 1. Wat ben jij er snel bij met de reportage over het vrijwilligerswerk van de prinses. Het is dan wel zaterdag, voor jouw ook een vrije dag, maar toch... mijn complimenten voor het mooie verslagje, zowel nu als van gisteren bij het Koningspaar. Hopende doen er nog meer leden van de Koninklijke familie iets aan NL Doet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pieter-Christiaan, Anita en Emma hebben ook nog deelgenomen :) Het artikeltje daarvan staat net online.

   Verwijderen
 2. Heerlijk dit te zien, of niet? Ook de video bij "vorsten" - is heel leuk. Kanjer de Prinses!

  BeantwoordenVerwijderen